Šport > Košarka
47 ogledov

Tako se upokojiš, če si legenda

Panathinaikos Dimitris Diamantidis slovo
1/5
Reševalni pas/Twitter
Zvezdnik Panathinaikosa in grške reprezentance je na primeren način zaključil kariero.

Ime Dimitris Diamantidis je zaznamovalo grško košarko v zadnjih letih. 36-letni branilec je v lanski sezoni še zadnjič nastopal kot aktiven igralec, a v soboto je v dvorani OAKA sledilo še sklepno dejanje veličastne kariere.

Na pripravljalnem turnirju, ki je v skladu s priimkom zvezdnika nosil pomenljivo ime Diamonds Are Forever (diamanti so večni, op. a.), je Diamantidisov Panathinaikos gostil moskovski CSKA, to pa je bila za navijače deteljic priložnost, da svojemu idolu izkažejo spoštovanje.

Diamantidisov dres s številko 13 so uradno "upokojili" 13 sekund pred koncem prvega polčasa, vse skupaj pa pospremili z vizualnim spektaklom ob vidno ganjenem zvezdniku. Tako se pač upokojiš, če si legenda. Domačini so srečanje sicer dobili (80:73).

Lovorik polna kariera

Diamantidis je v Panathinaikos prišel leta 2004 iz solunskega Iraklisa. Z zeleno-belimi je trikrat osvojil Evroligo (2007, 2009, 2011), bil je tudi MVP omenjenega tekmovanja. Devetkrat je bil grški prvak, z Grčijo pa je osvojil naslov evropskega prvaka (2005) in svetovnega podprvaka (2006).

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.