Šport > Košarka
2776 ogledov

Tako so pri Fibi pozdravili vrnitev Gogija, vstopnic je že zmanjkalo

goran dragić Epa
Navdušenje nad vrnitvijo Gorana Dragića ni prisotno le v Sloveniji.

Po objavi seznama reprezentance za tretji ciklus kvalifikacij za svetovno prvenstvo ni več dvomov, med košarkarji na katere bo računal selektor Aleksander Sekulić je tudi Goran Dragić. Ta je zadnjo tekmo za izbrano vrsto odigral v finalu evropskega prvenstva pred slabimi petimi leti in Slovenijo kot najkoristnejši igralec turnirja popeljal do zlata.

Gogi ima tokrat namen odigrati le domači dvoboj s Hrvaško, ki bo na sporedu 30. junija, in se tako na eni ključnih tekem za preboj na SP posloviti od domalih navijačev. 

Vrnitev v zadnjih letih enega najboljših evropskih košarkarjev so pozdravili tudi pri Fibi in dodali, da si ga želijo videti tudi na evropskem prvenstvu septembra, Slovenija bo lovoriko branila v Nemčiji. Ob zapisu na twitterju so pri Mednarodni košarkarski zvezi objavili tudi krajši video akcij z zadnjega sodelovanja med Dragićem in Luko Dončićem. 

"Ko sta Luka in Goran nazadnje igrala skupaj, so se dogajale dobre stvali. Goran Dragić, dobrodošel nazaj! Držimo pesti, da se vidimo septembra," so pripisali.

Naveza Dončić/Dragić, ob njiju bo nastopil tudi tretji Slovenec iz lige NBA Vlatko Čančar, je že poskrbela za razprodano dvorano v Stožicah. "Vstopnice za dvoboj kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2023 med Slovenijo in Hrvaško, ki ga bodo 30. junija gostile ljubljanske Stožice, so zaenkrat razprodane. Pošle so v slabih treh urah," so sporočili na Košarkarski zvezi Slovenije.

Vse skupaj je bilo na voljo približno 9000 vstopnic, ki so rekordno hitro našle svoje lastnike. Vstopnice za ogled tekme tako trenutno ni možno dobiti, a nekaj malega upanja vendarle še obstaja. Po pravilih FIBA mora organizator pet odstotkov kapacitete dvorane nameniti gostujoči reprezentanci. Hrvaška košarkarska zveza ima tako na voljo okoli 500 vstopnic. Če bo iz te kvote ostal kakšen košček dragocenega papirja, bo KZS te vstopnice sprostila v prodajo ter o tem navijače obvestila prek lastnih družbenih omrežij.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice