Šport > Košarka
379 ogledov

Dragić in Dončić bosta po petih letih spet združila moči

Luka Dončić in Goran Dragić Profimedia
Slovenske košarkarje 30. junija in 3. julija čakata zadnji tekmi prvega dela kvalifikacij za svetovno prvenstvo leta 2023.

Slovenci se bodo v tretjem kvalifikacijskem ciklu doma pomerili s Hrvati ter nato gostovali na Švedskem. Selektor Aleksander Sekulić bo imel v ekipi tudi ti člane ekip NBA Gorana Dragića, Luko Dončića in Vlatka Čančarja.

Reprezentanca se bo zbrala 15. junija, manjkal bo le Klemen Prepelič, ki okreva po operaciji zlomljene podlahtnice, so sporočili iz Košarkarske zveze Slovenije (KZS).

dragić dončić Kapetan Šport Gogi bo spet oblekel reprezentančni dres

Goran Dragić se bo soigralcem priključil prvič po osvojenem zlatu na evropskem prvenstvu leta 2017, kjer je bil kapetan, ter bo imel 30. junija ob 20.15 uri v Stožicah poslovilno reprezentančno tekmo.

V zadnjem, 6. krogu prvega dela kvalifikacij bo Slovenija v Stockholmu igrala s Švedsko.

"Pred nami je zelo zahteven junij oziroma začetek julija, saj nas čakata dve izjemno pomembni tekmi. Še toliko bolj zaradi dejstva, da smo bili v februarskem ciklu dvakrat poraženi. Naša želja je bila, da se zberemo v najmočnejši možni zasedbi in ti dve tekmi odigramo tako, kot si ju želimo. Torej, da zabeležimo zmagi," je zatrdil Sekulić.

Pred dnevi se je na Češkem veselil naslova državnega prvaka, za naslednja reprezentančna dvoboja pa računa na petnajsterico košarkarjev. Na seznamu so Jaka Blažič, Vlatko Čančar, Jakob Lovrenc Čebašek, Žiga Dimec, Luka Dončić, Goran Dragić, Zoran Dragić, Gregor Glas, Gregor Horvat, Jurij Macura, Edo Murić, Aleksej Nikolić, Luka Rupnik, Žan Mark Šiško in Mike Tobey.

Luka Dončić in Jalen Brunson Dončićev pomagač Šport V Dallasu bodo naredili vse, da se to ne bi zgodilo

Spremembo je doživel štab reprezentance. Po skoraj desetih letih se je z mesta glavnega fizioterapevta poslovil Martin Klešnik, ki pa ostaja vodja fizioterapevtske službe slovenskih košarkarskih reprezentanc. Mesto drugega fizioterapevta v članski reprezentanci bo po novem opravljal Borut Černilogar.

Po štirih odigranih tekmah v kvalifikacijski skupini C je Finska zbrala tri zmage in en poraz, Slovenija in Švedska imata po dve zmagi in dva poraza, Hrvaška pa zmago in tri poraze. Vse štiri ekipe bodo tako bile hud boj za prva tri mesta na lestvici, ki vodijo v drugi del kvalifikacij. Le ta bo na sporedu 25. in 28. avgusta 2022, 10. in 13. novembra 2022 ter 24. in 27. februarja 2023.

Svetovno prvenstvo bodo med 25. avgustom in 10. septembrom leta 2023 gostile Indonezija (Džakarta), Japonska (Okinava) in Filipini (Manila).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice