Šport > Košarka
3387 ogledov

Gogi bo spet oblekel reprezentančni dres

Luka Dončić Goran Dragić Profimedia
Goran Dragić bo konec meseca zaigral v kvalifikacijah za SP.

Slovenska izbrana vrsta bo na eni ključnih tekem za uvrstitev na svetovno prvenstvo zaigrala tudi z Goranom Dragićem. Ta se bo na dvoboju s Hrvaško tako pridružil Luki Dončiću. Nekdanji kapetan izbrane vrste, zadnjo tekmo je odigral v finalu evropskega prvenstva 2017, je med vrsticami novico, ki bo razveselila slovenske košarkarske privržence, sporočil po premieri dokumentarnega filma, ki govori prav o poti do omenjenega evropskega naslova.

"Določeni pritiski so. Še posebej s strani Luke Dončića; Raša Nesterovića, Zorana Dragića in ostalih fantov. Nekaj se govori o tem, a tega še ne morem potrditi," je Goran povedal po premieri v Stožicah. "Definitivno gre samo za to tekmo," je še o natopu 30. junija dodal.

Na vztrajno vrtanje medijev se je nato malce zagovoril: "Vse bo znano v ponedeljek, ko pride ven spisek igralcev za kvalifikacije."

S tekmo proti Hrvaški bi se Gogi lahko poslovil od domačih navijačev, ki so ga bučno spremljali na vseh velikih tekmovanjih, Dragić pa jim je za to izjemno hvaležen. "Jaz bi vse pustil tako kot je, ampak fantje želijo slovo, Rašo tudi. Nekako so se dogovorili, da bi mi dali to poslovilno tekmo pred domačim občinstvom. Če to tako zahtevajo, jim moram nekako ugoditi. Bomo videli."

Goran Dragić | Avtor: Igor Kovačič Igor Kovačič

Dragić si je premiero filma 2017 v dvorani Stožice sicer ogledal v družbi družine. "Včeraj smo prileteli iz ZDA, tako, da je otroka zdelala časovna razlika, pol filma sta pogledala, pol prespala. Punčka mi je dejala, da je 'boring' (dolgočasno; op. p.), Mateo je pa kar gledal. Bomo videli, kakšna bo reakcija, ko bomo prišli domov. Ko bo začel razlagati, kaj si misli o filmu. Mateo je že doma, kjer imamo poster s pokalom in vsemi soigralci, spraševal, kaj je to in kje smo zmagali. Zdaj ga zanimajo te stvari. Tudi on je že v športu, trenira nogomet. Je zanimivo."

Film ga je sicer na trenutke presenetil: "Precej sem jokal, ni mi bilo najbolj všeč, da so dali to gor, ampak naj jim bo... Drugače pa je film narejen fenomenalno. Goran Vojnović je opravil odlično delo. Tudi fantje... Toliko časa je že minilo, v petih letih nekatere reči pozabiš. Ko vsak od fantov razlaga, kako so sami videli to zgodbo, je res super. Spomniš se stvari, ki si jih pozabil."

Premiera filma 2017 2017 Šport Dončić, Dragić in ostali zlati fantje na premieri filma

Med gledanjem filma se je v dvorani večkrat razlegal tudi aplavz, slovenski navijači so tako pokazali, da cenijo dosežek reprezentance na EuroBasketu 2017. "Vedno sem govoril, da imamo najboljše navijače na svetu. Igral sem na štirih, petih evropskih prvenstvih, svetovnih, vselej so nas prišli spodbujat v velikem številu. Ne glede na to, ali je bilo to blizu Slovenije, ali pa je bilo zelo daleč. Še enkrat bi se jim rad zahvalil. Verjamem, da bo tudi na letošnjem evropskem prvenstvu enako. Tudi jaz bom v Nemčiji spodbujal fante. Reakcije med filmom so bile fenomenalne, lepo število si ga je ogledalo."

Goran Dragić | Avtor: Igor Kovačič Igor Kovačič

In kakšna je prihodnost slovenske košarke? "V Luki Dončiću imamo enega najboljših igralcev na svetu, pravega vodjo. Generacije se menjajo. Ko sem jaz prišel, me je pod okrilje vzel Rašo Nesterović, ki je bil takrat že na koncu reprezentančne kariere. Spodbujal me je. Ko je prišel Luka, sem prav tako vedel, da bo konec mojega igranja za izbrano vrsto in sem moral narediti nekaj podobnega. Veseli me, ko ga zdaj gledam in 'raztura' v NBA. Smo v dobrih rokah, seveda pa so tu tudi vsi ostali fantje, ki mu pomagajo. Jaz se resnično veselim tega prvenstva, ki prihaja, imajo lepe možnosti, da naredijo nekaj dobrega." 

Z naslovom evropskega prvaka je Goran Dragić sicer  izpolnil enega večjih ciljev v svoji športni karieri, nekateri pa še ostajajo: "Ostaja še šampionski prstan v NBA. Letos sem nekako izbiral med ekipami, če zdaj gledamo, se nisem odločil najboljše. Ampak jaz verjamem v karmo, v Brookly n sem odšel zato, ker je tam trener Steve Nash, ki mi je pomagal na začetku moje NBA kariere. Zdaj sem spet prost igralec in kmalu se bom začel pogovarjati z ekipami."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice