Šport > Košarka
736 ogledov

Takšne predstave v ligi NBA še ni bilo

james harden Epa Harden je izboljšal dosežek Michaela Jordana in Russella Westbrooka.
Zvezdnik Houston Rockets je zaznamoval torkov tekmovalni program lige NBA.

James Harden se je vpisal v zgodovino severnoameriške košarkarske lige NBA. Postal je prvi igralec doslej, ki je ob trojnem dvojčku dosegel 60 točk, s tem pa je ekipa Houston Rockets premagala Orlando Magic s 114:107.

Miami Heat Gorana Dragića bo igral v noči na četrtek po slovenskem času v Clevelandu z ekipo Cavaliers.

Anthony Davis Goran Dragić Miami Heat Farsa Šport Dragiću nova zaušnica s strani šefa lige NBA

Prejšnji rekordni trojni dvojček, kar zadeva točke, sta imela s po 57 koši legendarni Michael Jordan in 29-letni Russell Westbrook. Hardnovih 60 točk je tudi klubski rekord; prej ga je imel Calvin Murphy, ki je 57 točk dosegel leta 1978. Murphy je bil tudi tokrat v dvorani kot del domače televizijske ekipe Rockets Root Sports.

Harden je šestdeseto točko dosegel s štirimi točkami 45 sekund pred koncem, ko je najprej zadel trojko, ker je nad njim napravil osebno napako Hrvat Mario Hezonja, pa je bil nato uspešen še iz prostega meta, kar je dvorano spravilo na noge. Kmalu zatem je ujel še deseto žogo na tekmi, imel pa je še 11 podaj ter štiri ukradene žoge in blokado. Zgrešil je le en prosti med od osemnajstih, iz igre je ob petih trojkah metal 19/30, v zadnji četrtini pa je zabeležil 18 točk.

Manj sta jih na celotni tekmi zbrala najboljša strelca gostov Hezonja in Marreese Speights (po 17), med njegovimi soigralci pa nihče, še najbolj se je tej meji približal Clint Capela (12).

"Danes je bila napadalna tekma, sam sem bil res osredotočen na vsak napad, na vsak trenutek, na to, kako naj kar najbolje vplivam na končni izid. Priznati moram, da zaradi tega niti nisem slišal, kaj je govoril trener. Sedaj, po tekmi, se počutim kot po vsaki drugi. Vedno skušam narediti vse, kar je v moji moči, da pomagam ekipi. Tokat smo prišli do prepotrebne zmage," je povedal Harden, ki je prek socialnih omrežij dobil goro čestitk.

Harden, ki je odraščal v južnem delu Los Angeles blizu domovanja teniških sester Williams, bo prav v rojstnem mestu 18. februarja igral na letošnji tekmi vseh zvezd. Houston pa je s 36 zmagami in 13 porazi sedaj drugi na zahodnem delu lige, čeprav je tokratni dvoboj odigral oslabljen, začel je brez poškodovanih Chrisa Paula (stegenska mišica) in Trevorja Arize (nategnjena dimeljska vez), Eric Gordon pa je končal že na začetku druge četrtine, ko si je poškodoval hrbet.

Na čelu zahodnega dela in tudi celotne lige so branilci naslova Golden State Warriors, ki jih je tokrat doma visoko, s 129:99, ugnal Utah Jazz. Detroit Pistons pa so s 125:114 odpravili Cleveland Cavaliers, podprvake in zmagovalce NBA pred dvema letoma. Cleveland ni izgubil le tekme, ampak je ostal tudi brez člana tekme all stars Kevina Loveja, ki si je zlomil roko. Washington Wizards, ki bodo zaradi operacije kolena kar dolgo brez Johna Walla, pa so po zmagi s 102:96 prekinili niz osmih zmag Oklahome City Thunder.

Liga NBA, izidi:

Washington Wizards - Oklahoma City Thunder 102:96
Toronto Raptors - Minnesota Timberwolves 109:104
New York Knicks - Brooklyn Nets 111:95
Houston Rockets - Orlando Magic 114:107
Detroit Pistons - Cleveland Cavaliers 125:114
New Orleans Pelicans - Sacramento Kings 103:114
San Antonio Spurs - Denver Nuggets 106:104
Utah Jazz - Golden State Warriors 129:99
Los Angeles Clippers - Portland Trail Blazers 96:104

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice