Šport > Košarka
20 ogledov

Thomas odhaja na zagovor

Omar Abdul Thomas Boštjan Tacol
Afera Thomas. Američan Omar Abdul Thomas, košarkar italijanskega Air Avelina s slovenskim državljanstvom, bo 20. junija zaslišan na tožilstvu.

Najboljši igralec italijanskega prvenstva Omar Abdul Thomas bo po poročanju spletne strani Pianetabasket.com naslednji ponedeljek zaslišan na italijanskem državnem tožilstvu. Kot smo v Žurnalu24 poročali pred tedni, naj bi Američan slovenski potni list (ta mu je omogočal, da je v Italiji igral kot član Evropske unije) pridobil na sumljiv način. Slovenski organi ga v svoji evidenci nimajo zavedenega, košarkar italijanskega Air Avellina niti nikdar ni obiskal Slovenije, kaj šele da bi v naši državi bival vsaj eno leto, kar je eden od pogojev za pridobitev državljanstva. Thomas je po izbruhu afere dejal, da bo prišel v Slovenijo in vse pojasnil, kot kaže, pa bo prej račune položil našim zahodnim 
 sosedom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.