Šport > Košarka
22 ogledov

Thompsonu in Z. Dragiću največ glasov

Olimpija Siena trening Stožice Thompson Daneu Boštjan Tacol
Jubilejni, dvajseti slovenski All Stars, tekma košarkarskih zvezd lige Telemach, bo 2. januarja v dvorani Komunalnega centra v Domžalah. Osrednja tekma bo na sporedu ob 18. uri, in sicer obračun med tujci in domačimi igralci.

Spletnega glasovanja za najboljši peterki se je letos udeležilo rekordno število obiskovalcev spletne strani Košarkarske zveze Slovenije (21.773), največ glasov pa sta prejela Deon Thompson (Union Olimpija) ter Zoran Dragić (Krka).

"Seveda bomo zmagali mi ... čeprav imajo tuji košarkarji izjemnega trenerja (smeh)," je ob izboru dejal Zoki, Thompson pa mu je takoj odvrnil: "To sploh ni vprašanje. Zmagalo bo moje moštvo."

Domačo peterko sestavljajo še Edo Murić (Krka), Jure Blažič (Krka), Alen Omić (Zlatorog) in Luka Rupnik (Geoplin Slovan), pri tujcih pa bodo zaigrali Sasu Salin (Union Olimpija), Jimmy Baxter (Krka), Earl Gay (Helios) in Drago Pašalić (Helios). Za trenerja domačih je največ glasov prejel Sašo Filipovski (Union Olimpija), ki je zaradi neodložljivih obveznosti mesto prepustil Zmagu Sagadinu, tujce pa bo vodil Aleksander Sekulić (Krka).

"Rad bi se zahvalil vsem, ki so glasovali zame. Na All Stars tekmah sem bil prisoten v Sloveniji, na Hrvaškem, v Litvi, v Srbiji in na poljskem, vsepovsod pa me je presenetilo, da je to prvovrsten košarkarski dogodek, ki ga imajo ljudje preprosto radi. To je treba negovati. Gledalci želijo spektakel in prepričan sem, da jim ga bomo tudi ponudili," je dejal Sagadin, podobnega mnenja pa je bil tudi Sekulić: "Najpomembneje je, da bodo gledalci uživali v igri. Zmagovalec naj bo košarka. To si vsi želimo."

Pred osrednjo tekmo se bodo v Domžalah predstavili tudi igralci mlajših selekcij. Tekme se bodo začele že ob 10. uri dopoldan, vrhunec ogrevalnih obračunov pred osrednjo All Stars tekmo pa bo nastop kandidatov za reprezentanco mlajših članov (16.00), ki se bodo prihodnje leto merili na evropskem prvenstvu v Sloveniji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.