Šport > Košarka
3216 ogledov

"To ni vprašanje, jaz bom boljši od Dončića"

Luka Dončić Trae Young
Dončićev konkurent poudaril, da ga čaka boljša kariera kot Slovenca.

Zaradi menjave takoj po naboru lige NBA se Traeja Younga in najvišje izbranega Slovenca v zgodovini nabora Luko Dončića veliko primerja. Svoje mnenje o primerjavi je v intervjuju za televizijo ESPN podal tudi Young, ki pravi, da bo prihodnost pokazala, da je boljši od Dončića in da je bila menjava dobra za obe ekipi.

Donćič je bil na draftu sicer izbran kot tretji, Young kot peti, a sta se Atlanta Hawks in Dallas Mavericks dogovorila za menjavo. Dončić je tako pristal v Dallasu, Young pa v Atlanti. "Mislim, da se je na koncu dobro izšlo za obe moštvi. Tako jaz gledam na to. Luki gre zelo dobro in zdi se mi, da gre tudi meni zelo dobro," je menjavo komentiral Young.

"Seveda slišim vse, kar se dogaja. Tega ne moreš spregledati. Luka ima zaenkrat odlično leto, jaz pa se poskušam osredotočiti nase in na ekipo. Vem, da je to lahko reči, a sem resno predan vsakodnevnemu trdemu delu za ekipo in podobnim stvarem," je v oddaji The Jump na televiziji ESPN v ponedeljek dejal 20-letni Young.

Tako kot Dončić je tudi Young vajen pozornosti, namenjene ob odličnih dosežkih, bil je namreč prvi, ki je v univerzitetnem košarkarskem prvenstvu NCAA imel tako najvišje povprečje košev kot podaj. Tudi v prvi sezoni v najmočnejši košarkarski ligi na svetu je Young pokazal že nekaj odličnih predstav, v nedeljo je tako na primer dosegel 30 točk in osem podaj ob porazu proti Portlandu.

trae young dwane wade | Avtor: Profimedia Profimedia

Na drugi strani pa je Dončić postal prvi najstnik v ligi NBA, ki je dosegel trojnega dvojčka z doseženimi vsaj 30 točkami, dosegel je 35 točk, 12 skokov in deset podaj ob porazu proti Toronto Raptors. To je bil strelski rekord za 19-letnega Dončića, ki je tako izenačil Youngov dosežek - košarkar Atlante je 35 točk dosegel že na svoji tretji tekmi v ligi NBA proti Cleveland Cavaliers.

"V mojih očeh to sploh ni vprašanje - to bom jaz," je Young odgovoril na vprašanje, kdo od njiju bo boljši čez pet do deset let. "Ampak to je samo tekmovalnost, ki jo imam v krvi, zato je to zame zelo očiten odgovor," je samozavesten Young, ki je v intervjuju izdal tudi, da je poleti dobro spoznal slovenskega košarkarja, s katerim sta si izmenjala telefonski številki in sta ostala v stiku.

"Preverjava, kako sva in podobno. Je zelo dober fant, zagotovo," pravi Young o Dončiću, ki bo 28. februarja dopolnil 20 let.

Komentarjev 2
  • Spark 01:17 30.januar 2019.

    Temnobeli je pa velik optimist. Trenutna statistika kaže, da se ne bo nič od tega zgodilo v daljni prihodnosti.

  • perhan63 13:33 29.januar 2019.

    ahahahhaha