Šport > Košarka
4088 ogledov

To je o Dončiću dejal največji tekmec

Luka Dončić Trae Young Luka Dončić v akciji proti Traeju Youngu.
Primerjave se ne bodo nikoli nehale.

Imeni Traeyja Younga in Luke Dončića bosta med kariero vseskozi povezani, mlada košarkarja pa bodo nenehno primerjali. Na večer nabora se je namreč Atlanta odpovedala Slovencu, ga izbrala kot tretjega in ga nato poslala v Dallas, ki je na željo franšize iz Georgie sprva izbral pet mesecev starejšega Američana in ob sklenitvi dogovora Atlanti dodelil še dodatni izbor na naslednjem draftu. Košarkarski navdušenci se bodo tako v nadaljevanju njunih karier spraševali, kdo je storil napako. Mavericks ali Hawks?

lebron james luka dončić Mnenja Šport Tako evropski mediji vidijo slovenskega najstnika

Oba mladeniča sta sicer odlično krenila v sezono, odigrala sta po 14 tekem, kar znaša nekoliko več kot šestino rednega dela sezone. Young je prvi asistent in drugi strelec med novinci (povprečje 17.5 točk, 3.4 skoka in 8.2 podaje), Dončić pa prvi strelec, drugi podajalec in tretji skakalec (19.1 točke, 6.4 skoka in 4.2 podaje). Njun resni tekmec za naziv rookieja leta je verjetno le še prvi izbor na draftu Deandre Ayton, ki igra v dresu Phoenixa in je tretji strelec in prvi skakalec med novinci (16.0 točke, 10.6 skoka in 2.9 podaje). 

Kevin Durant NBA Šport Slaba strelska predstava Dončićevega tekmeca

Nenehnih primerjav z Dončićem se zaveda tudi Young. "Stvar z Luko je v tem, da je izjemen igralec. Ne razumem, zakaj ne bi mogla oba dobro funkcionirati v ligi. Ves čas poslušam, da je Atlanta storila napako. Luka je odličen 'dečko' in mislim, da bo resnično dober košarkar. A hkrati vem, da bom jaz še boljši. Že zaradi moje zmožnosti, da raztegnem parket, v igro vključim soigralce, mislim, da bom boljši," je v intervjuju za Sports Illustrated dejal Young.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice