Šport > Košarka
9477 ogledov

Tako evropski mediji vidijo slovenskega najstnika

Dončić Bulls
Zvezda po vsej Evropi.

Luka Dončić je na začetku svoje NBA kariere s svojimi predstavami navdušil ameriške medije in navijače, veliko pozornosti pa je deležen tudi na tej strani Atlantskega oceana. O njem tako redno poročajo tudi v medijih izven Slovenije, razumljivo predvsem na prostoru nekdanje skupne države. V Srbiji so po tekmi Dallasa in Chicaga krajši pogovor z njim objavili tudi v jutranjem programu televizije.  

"Vem, da mnogi niso verjeli vame. Seveda imam tudi ljudi, ki so verjeli, hvala vsem, ki so me podpirali. Vedel sem, kako lahko igram. Spremljal sem veliko NBA-ja, tako sem vedel, kako moram igrati. Ravno zato me ni nič presenetilo," je povedal Dončić, ki ga je v prvem mesecu igranja med elito razveselil predvsem podarjeni dres LeBrona Jamesa: "On je moj idol od otroških let in tudi zdaj. To je bilo res nekaj posebnega."

Luka je ohranil tudi stike z nekadanjim slovenskim selektorjem Igorjem Kokoškovom, ki je Slovenijo pred dobrim letom popeljal do naslova evropskih prvakov, pred to sezono pa je postal prvi evropski glavni trener v ligi NBA. "Seveda, seveda," je na to temo kratko odgovoril novinarju RTS. 

Tudi na Hrvaškem pozorno spremljajo predstave slovenskega najstnika. Na Index.hr so se tako v zadnjih dneh zvrstili naslovi 'Ko ima Dončić žogo, je košarka umetnost: čudežna poteza slovenske senzacije', 'Slovenska rapsodija: Dončić razbil Thunder in navdušil soigralce in navijače', 'Te številke dokazujejo, kako genialen je Dončić', 'Nova izjemna predstava Dončića: navdušen sem nad tem rookijem' ...

Podobno so se razpisali še pri 24sata.hr: 'Slovenec Dončić obnorel NBA: pri milem bogu, božanstveno', 'Dečki, tako se to počne: Dončić poškodovan zrušil NBA rekord', 'Fantastičen večer poškodovanega Dončića, Wizzardsom nasul 23 točk', 'Odlični Dončić razbil Thunder' ...

Luka Dončić | Avtor: Index.hr Index.hr

Mlademu zvezdniku so se posvetili tudi v ne ravno košarkarski Veliki Britaniji. Pri Independentu so tako zapisali, da "Luka Dončić postavlja letvico za evropske košarkarje in že ima žig odobravanja s strani LeBrona Jamesa" ter, da je "Slovenec že pri 19 letih samozavestnejši od svojih let, tako na in ob parketu".

Pri slovitem francoskem športnem meiju L'Equipe pa so zapisali: "V manj kot desetih nastopih je 19-letni Luka Dončić že utišal skeptike. Slovenski dragulj, najkoristnejši igralec evrolige v minuli sezoni, je najboljši posameznik Dallasa: dober pri metih, soliden v obrambi. Že zdaj se v varujoči senci Dirka Nowitzkega vede kot vodja teksaške franšize. 'Ima dovolj talenta, da postane najboljši evropski igralec v zgodovini,' pravi Dončićev drugi nemški soigralec Maxi Kleber."

Še Italijani. "Le enkrat je Dončić pokazal, da je star 19 let. Neverjetno nadarjeni Slovenec, ki je zbral številke nevidene vse od dni Michaela Jordana (20 točk, šest skokov, štiri asistence), je kot oboževalec čakal pred vrati garderobe v Staples Centru, da bi LeBron James končal intervju in mu podaril podpisani dres. To je bilo edinkrat, da Dončić ni izgledal kot fenomen. V nekaj tednih igranja v ligi NBA, je pokazal, zakaj je evropska košarkarska javnost zaljubljena vanj. Zdaj sledi stopinjam Dirka Nowitzkega, edinega Evropejca, ki je postal MVP lige NBA. 'Nisem mogel verjeti očem, ko sem ga prvič videl. Je izjemen talent, star je 19 let. Mislim, da bo zelo pomemben igralec v tej ligi še dolgo, dolgo časa,' je dajal Nowitzki," so zapisali pri slovitem rožnatem časopisu Gazetta dello Sportl.

Luka Dončić | Avtor: independent.co.uk independent.co.uk

 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice