Šport > Košarka
18239 ogledov

Dončić tarča umazane poteze

Print Screen
Trd pristanek slovenskega zvezdnika, ki je zaradi nešportne poteze nasprotnega igralca pristal v prvi vrsti.

Luka Dončić je odigral novo odlično tekmo v ligi NBA, na kateri je morala njegova ekipa Dallas Mavericks priiznati premoč Utah Jazz (102:117). Telički so zabeležili sedmi poraz v zadnjih osmih tekmah in s skromnim izkupičkom 3-8 zasedajo predzadnje mesto v zahodni konferenci.

luka dončić NBA Šport Dončić še enkrat prvi strelec tekme

Dončić je proti Utahu igral 35 minut in dosegel 24 točk, šest skokov in dve podaji. Iz igre je metal 50-odstotno (7/14), zadel je tri od štirih poskusov za tri točke (75%) in vseh sedem prostih metov (100%).

Dallas je na srečanju izgubil 24 žog, pet po zaslugi slovenskega košarkarja.

Dončić se je sredi tretje četrtine znašel v nevarni situaciji, ki bi lahko imela precej resne posledice, a jo je 19-letnik, ki je imel v zadnjem času nekaj težav s hrbtom in gležnjem, na srečo odnesel brez poškodbe. 

Incident se je zgodil dobrih pet minut pred koncem tretje četrtine, potem ko so domači košarkarji blokirali Dončićev met. Slovenec je v skoku za odbito žogo izgubil ravnotežje in nesrečno padel na gledalce ob robu igrišča. Pri tem je ključno vlogo odigral krilni košarkar Jazz Joe Ingles, ki je Dončića odrinil.

Sodniki so sicer presodili, da osebne napake ni bilo.

"To spada v k igri. Povedal sem sodniku. Odvrnil mi je, da posnetka ne more pogledati. Gremo naprej," je povedal Dončić, trener Rick Carlisle pa je dodal: "V živo nisem videl, kaj se je zgodilo. Ogledal si bom posnetek. Sodnike smo obvestili. V tem trenutku nimam komentarja."

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice