Šport > Košarka
3223 ogledov

Dončić še enkrat prvi strelec tekme

luka dončić Reševalni pas/Twitter
Še en poraz za košarkarje iz Dallasa. Tokrat je bila s 117:102 boljša ekipa Utah Jazz.

Če so košarkarji Dallasa dobro odprli torkovo tekmo proti Washingtonu, se jim je tokrat na gostovanju v Salt Lake Cityju znova ponovila zgodba iz prejšnjih srečanj. Tudi tokrat so namreč izbranci Ricka Carlisla medlo vstopili v dvoboj in si hitro priigrali zaostanek. Od članov prve peterke je bil v napadu še najbolj razpložen Luka Dončić, ki pa je prav tako v prvi četrtini v svojo statistiko vpisal le štiri točke.

Tudi ob nekaj čudnih sodniških odločitvah je prednost domačih po štirih minutah druge četrtine že znašala 23 točk (42:19), nekoliko pa je s šestimi zaporednimi točkami razliko ublažil slovenski najstnik (27:45). A predvsem izgubljene žoge so še naprej teple teličke iz Teksasa. Ob težavah DeAndreja Jordana z osebnimi napakami, je pod obema košema povsem zagospodaril Francoz Rudy Gobert, ki je že do polčasa (68:45) zbral 15 točk in sedem ujetih žog. Na drugi strani je imel Dončić 12 točk.

Svojo statistiko je oplemenitil še v tretji četrtini, ko je že presegel svoje povprečje doseženih točk. Tri minute pred zadnjim odmorom je zadel trojko za svojo 22. točko, prednost domačih pa je vseeno ostajal zelo visoka. V zadnjo četrtino je Utah vstopil z vodstvom 99:83.

Po dveh koših novinca Jalena Brunsona v razmaku nekaj sekund je le posijal žarek upanja, slabih deset minut pred zaključnim piskom sirene je bil na semaforju izpisan rezultat 101:89, domači trener pa je vzel minuto odmora. Rezervisti Dallasa so se še bolj približali, Brunson je zadel še met za tri točke, nato pa gostje niso izkoristili kar štirih napadov, da bi zaostanek zmanjšali pod devet točk. Pri izidu 101:92 so se v igro vrnili člani Dallasove začetne peterke. Do konca je bilo še sedem minut in pol.

Telički so še imeli nekaj priložnosti, dosodili so jim tudi dva prekrška v napadu, a je nato v dugem polčasu odlični Donovan Mitchell zadel trojko dobri dve minuti do konca za neulovljivih 112:98. Utah je prišel celo do svoje prve domače zmage v tej sezoni, Dallas pa ostaja brez uspeha v gosteh.

Dončić je bil prvi strelec dvoboja s 24 točkami, dodal je še šest skokov in dve asistenci. Točko manj je Dosegel Mitchell.

Miami Gorana Dragića, ki tokrat zaradi poškodbe ni zaigral, je premagal San Antonio s 95:88. Pri Vročici je blestel Hassan Whiteside, ki je zbral 29 točk, 20 skokov in devet blokad.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice