Šport > Košarka
6778 ogledov

Soigralec spregovoril o Dončiću

Maxi Kleber
Luka Dončić je zanimiv tudi za nemške medije.

Nemški košarkarski reprezentant in igralec moštva Dallas Mavericks v severnoameriški ligi NBA, Maximilian Kleber, je poln hvale na račun slovenskega čudežnega dečka Luke Dončića. V pogovoru za nemško tiskovno agencijo dpa je dejal, da za Ljubljančana, ki je letos poleti iz španskega Reala iz Madrida prestopil v Dallas, ne obstajajo nobene omejitve.

"Luka je izjemno nadarjen igralec. Mislim, da zanj ne obstajajo nobene omejitve, v vsem je izjemen," je za 19-letnega Dončića dejal njegov sedem let starejši nemški soigralec Maxi Kleber, ki je lani zapustil Bayern iz Münchna in se pridružil teličkom.

luka dončić Težave Šport Dončić ne trenira z ekipo, Dragić v istem zosu

Po njegovem mnenju je Dončić že v uvodu sezone pokazal svojo neverjetno nadarjenost, o tem zgovorno pričajo tudi številke, saj njegovo povprečje znaša 19,4 točke, 6,6 skoka in 4,6 podaje na tekmo.

Kleber ni želel vleči vzporednice med Dončićem ter svojim slovitim soigralcem in rojakom Dirkom Nowitzkim, v zvezi s tem je dejal: "O tem je še prezgodaj govoriti. Pred Luko so še mnoga leta in številne priložnosti za razvoj, medtem ko moramo Dirkove dosežke vsi spoštovati in je v ligi NBA pustil izjemno globoke sledi."

luka dončić dallas mavericks Kaj se dogaja? Šport Soigralci sabotirajo Dončića

Zanimivo je, da tako Nowitzki kot Kleber prihajata iz Würzburga. Medtem ko sloviti Dirk v tej sezoni zaradi poškodbe še ni stopil na parket, je Kleber ob omejeni minutaži igral odlično. Ob več kot polovičnem metu iz igre (51 %) je doslej v povprečju zbral 7.6 točke, 4.2 skoka in 1.4 blokade na tekmo.  

Komentarjev 2
  • Uni Wega 05:19 06.november 2018.

    Še dobro da obstajata Dončić in Dragić, ne vem kaj bi drugače še pisali?