Šport > Košarka
14506 ogledov

Nov izvrsten večer Dončića, navijači noreli od navdušenja

Dallas Mavericks Reševalni pas/Twitter
Dallasovi navijači to sezono lige NBA še niso bili tako navdušeni kot nad bleščečo zmago proti Washingtonu, s katero so prekinili dolg niz šestih porazov. Dončić je bil ob tretji zmagi ponovno prvi strelec teličkov.
luka dončić Luka presodil Šport Koga v Madridu pogrešajo bolj, Dončića ali Ronalda?

Košarkarjem Dallasa je prav prišel nekaj dnevni premor. V svojo dvorano so se vrnili kot prerojeni in proti Washingtonu prikazali najboljši prvi polčas v novi sezoni lige NBA, ki so ga po trojki Luke Dončića dobili s 70:49. Po začetni krizi v tretji četrtini se je 19-letni Slovenec dokončno razigral in do konca srečanja dosegel 23 točk in bil prvi strelec Dallasa ob zmagi s 119:100, ob tem pa še šestkrat pobral žogo pod obema obročema in trikrat podal za uspešen zaključek akcije.

luka dončić Težave Šport Dončić ne trenira z ekipo, Dragić v istem zosu

Domači navijači tako navdušeni letos še niso bili, saj so varovanci Ricka Carlisleja končno pokazali več ekipnega duha in strnili vrste v obrambi. Dončiću je z 22 točkami sledil Wesley Matthews, Harrison Barnes je 19 točkam dodal 13 skokov, končno pa je bil odličen tudi Dennis Smith Jr, ki je dobro poveljeval napadu in dosegel 19 točk in sedem podaj.

luka dončić Teliček Šport Soigralec spregovoril o Dončiću

Prvi strelec tekme je bil sicer zvezdnik Washingtona John Wall, ki je dosegel 24 točk in 10 podaj. Wizardsi ostajajo pri zgolj dveh zmagah.

deandre jordan Sabotaža Šport Soigralec z odrivanjem Dončića prestopil mejo

"Vsi so pokazali veliko več kot na preteklih tekmah," je bil končno zadovoljen Carlisle, ki je po tekmi še dejal: "Začetna peterka je odlično začela v napadu in obrambi, klop pa je le nadaljevala začeto."

Pred predstavniki medijev je besedo dobil tudi Dončić, ki se je ozrl na gradnjo kemije v ekipi ter sodelovanje s prvim centrom DeAndrejem Jordanom: "Z Jordanom napredujeva vse bolje, a sem nov v ekipi, z vsako tekmo bo več kemije." Slovenski novinec je prepričan, da je še veliko prostora za napredek, zlasti v obrambi, kjer se od začetka sezone niso izkazali.

Dallas v noči na četrtek čaka že naslednja tekma, ko bo gostoval v Salt Lake Cityju, pri Utah Jazz, proti katerem bo lovil prvo zmago v gosteh v novi sezoni. Na petih dosedanjih gostovanjih so namreč iztržili ničlo.

NBA, izidi:

Dallas Mavericks - Washington Wizards 119:100
Luka Dončić 23 točk, 6 skokov, 3 asistence v 33 minutah.

Charlotte Hornets - Atlanta Hawks 113:102
Phoenix Suns - Brooklyn Nets 82:104
Portland Trail Blazers - Milwaukee Bucks 118:103

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.