Šport > Košarka
1082 ogledov

Koga v Madridu pogrešajo bolj, Dončića ali Ronalda?

luka dončić
Slovenski košarkar je spregovoril o primerjavah z Michaelom Jordanom in Cristianom Ronaldom.

Eno najbogatejših in najprepoznavnejših športnih institucij na svetu - Real Madrid - sta po koncu lanske sezone doletela dva velika udarca. Košarkarske vrste je zapustil prvi zvezdnik moštva Luka Dončić, nogometne pa rekorder po številu doseženih zadetkov in eden največjih športnikov vseh časov Cristiano Ronaldo.

deandre jordan Sabotaža Šport Soigralec z odrivanjem Dončića prestopil mejo

Košarkarska ekipa tudi brez Dončića niza uspeh za uspehom, medtem ko je nogometni kolektiv zapadel v resno krizo. Na vprašanje, koga madridski navijači pogrešajo bolj, je Dončić odvrnil: "Madrid bolj pogreša Cristiana, ker on je eden najboljših igralcev na svetu."

cristiano ronaldo | Avtor: Epa 33-letnik bo kariero nadaljeval v Italiji. Epa

Mladega košarkarja, ki se je v Španijo preselil v ranih najstniških letih, na Madrid vežejo lepi spomini. "Star sem bil 13 let, ko sem zapustil Slovenijo. Igrati za Real Madrid je bila posebna izkušnja. Gre za najboljšo ekipo na svetu, če ne upoštevamo lige NBA. Zares sem užival. Tokratni prehod je bil lažji in občutek imam, da je Dallas moj dom. Vedno sem vedel, da želim igrati v ligi NBA. Zelo mi pomaga, da sem igral dve evroligaški tekmi na teden, saj sem se lažje privadil novem ritmu. Izboljšati moram svojo igro, saj so košarkarji v NBA zelo taktični. Tekme so hitrejše, igra je bolj fizična," je povedal zvezdnik Dallasa.

pablo laso luka dončić Košarkarski oče Šport Trener Reala spregovoril o življenju po Dončiću

Na prvih tekmah je zabeležil izjemne številke, skorajda primerljive z nedotakljivim Michaelom Jordanom. "On je najboljši košarkar vseh časov. Mislim, da se ne morem primerjati z njim. Imel je fantastično kariero, on je največji," je komentiral Dončić in se dotaknil dejstva, da se je uveljavil kot eden izmed favoritov za priznanje novinec leta.

"Seveda bi mi to veliko pomenilo, vendar sem osredotočen na ekipne cilje. Najprej si želim zaigrati v končnici, šele nato pridejo na vrsto individualne nagrade," je poudaril.

Dončić je zaradi poškodbe gležnja manjkal na nedeljskem treningu njegove ekipe. Razloga za skrb očitno ni, saj je v ponedeljek znova stopil na parket. Teličke v noči na četrtem čaka tekma z Washington Wizards, njegov nastop pa za zdaj še ni potrjen.

luka dončić Težave Šport Dončić ne trenira z ekipo, Dragić v istem zosu
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.