Šport > Košarka
116 ogledov

Tokrat dobra predstava zmajev

Alen Omić twitter Cedevita Olimpija
Košarkarji Cedevite Olimpije so v 12. krogu evropskega pokala (skupina B) premagali Bursaspor s 103:86 (33:32, 59:51, 79:70).

Košarkarji Cedevite Olimpije so zabeležili četrto zmago v evropskem pokalu oziroma drugo v zadnjih devetih nastopih. Pred domačo publiko v Stožicah so premagali turški Bursaspor, ki je imel pred gostovanjem v Ljubljani prav tako zgolj tri zmage na svojem računu. Zmaga Ljubljančanov za 17 točk je hkrati višja od zmage Turkov na prvi tekmi v Bursi.

Cedevita Olimpija je prikazala všečno napadalno predstavo in zasluženo prišla do dveh točk. Dobila je vse štiri četrtine, imela je dovolj razpoloženih posameznikov, za razliko od mnogih tekem v tej sezoni pa si ni privoščila preveliko nihanj v igri.

Pet domačih igralcev je na koncu prišlo dvomestnega števila doseženih točk. Yogi Ferrell je ob metu iz igre 6:8 dosegel 19 točk, dve manj je prispeval Jacob Pullen (trojke 3:5), po 16 sta jih zbrala Jaka Blažič in Zoran Dragić, dvanajst pa jih je dodal Alen Omić (7 podaj).

Cedevita Olimpija bo naslednji teden gostovala v Nemčiji pri ratiopharm Ulmu, po reprezentančnem odmoru pa jo v začetku marca čakata dve domači preizkušnji proti Budućnosti in Patrasu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice