Šport > Košarka
836 ogledov

Zoran Dragić novi član Cedevite Olimpije

Zoran Dragić Slovenija Nemčija Tokio 2020 Reševalni pas/Twitter
Slovenski reprezentant je okrepil ljubljansko zasedbo.

Ekipo Cedevite Olimpije je okrepil slovenski košarkarski reprezentant Zoran Dragić, so sporočili iz ljubljanskega kolektiva. Izkušeni košarkar bo med zmaji ostal vsaj do konca sezone.

Dragić ima izkušnje z igranjem v elitni Evroligi, severnoameriški ligi NBA, EuroCupu in ligi ABA. Ljubljančan, mlajši brat enega od najboljših slovenskih košarkarjev vseh časov in nekdanjega igralca Olimpije Gorana Dragića, je nazadnje nosil dres litovskega Žalgirisa, s katerim se je razšel na zadnji dan minulega koledarskega leta.

"Morda to, da rečem, da smo zadovoljni, da se nam je pridružil Zoran Dragić, ne opiše naših pravih občutkov ob podpisu pogodbe z nosilcem slovenske moške članske reprezentance na položaju krila. Presrečni smo, da lahko končno rečemo, da je Zoran postal član Cedevite Olimpije, in verjamem, da se bo zelo dobro vključil v našo ekipo," je za spletno stran kluba povedal športni direktor Sani Bečirović. "Vsi vemo, da Zoran slovi kot borben in energičen igralec, in verjamemo, da nam bo s svojo igro pomagal na poti do tega, da izpolnimo vse cilje, zadane pred začetkom sezone," je dodal Bečirović.

Marquese Chriss NBA Šport Čančar moral pod nož, Dončić spet poškodovan

Zadovoljen je tudi glavni trener Jurica Golemac, ki je dejal, da je prihod novega reprezentanta v Olimpijo zelo pomemben tudi za slovensko košarko. "Srečni smo, da k nam prihaja tako izkušen in kakovosten košarkar. Prepričani smo, da bo našo igro v obrambi in napadu dvignil na višjo raven."

Dragič ob prestopu ni skrival želje po pomoči ljubljanskemu kolektivu. "Vemo, da gre za odlično ekipo, in verjamem, da ji bom lahko pomagal s svojimi izkušnjami in znanjem. Moj cilj je, da se prebijemo med najboljših osem moštev v evropskem pokalu in najboljše štiri ekipe v regionalni ligi, če pa sem povsem iskren, so moje ambicije velike in želim, da osvojimo vse, kar se da osvojiti, in kot zmeraj bom dal na parketu vedno vse od sebe," je dejal.

Za njim je pestra kariera, v njej pa je igral tudi za Ilirijo, Janče, Slovan, Krko, Unicajo, Phoenix Suns, Miami Heat, Sioux Falls Skyforce, Himki, Olimpio Milano, Anadolu Efes, Trst, Ratiopharm Ulm, Baskonio in nazadnje za Žalgiris.

Dragić se lahko pohvali z naslovom španskega državnega prvaka iz leta 2020, dvema naslovoma slovenskega državnega (2011, 2012) in pokalnega prvaka (2010, 2011), ob tem pa je bil leta 2011 tudi najkoristnejši igralec finala slovenskega državnega prvenstva. V svojem žepu ima 32-letni in 196 centimetrov visoki košarkar še naslov turškega in italijanskega pokalnega prvaka ter dva italijanska superpokalna naslova.

Zoran Dragić je bil vseskozi tudi del slovenskih reprezentanc mlajših starostnih kategorij, leta 2011 pa je na evropskem prvenstvu prvič oblekel dres članske reprezentance na velikem tekmovanju. Igral je tudi na EP 2013 in SP 2014. Leto kasneje je bil Dragić tudi del reprezentance, ki je nastopila na EP 2015, sodeloval pa je tudi v kvalifikacijah za "zlati" EP 2017, a na samem zaključnem turnirju zaradi poškodbe ni nastopil.

S slovensko reprezentanco je Dragić minulo poletje premierno zaigral tudi na olimpijskih igrah v Tokiu, v povprečju pa je beležil 12,3 točke, 3,8 skoka in 1,8 asistence. Skupno je Dragić za slovensko člansko reprezentanco zaigral na 52 tekmah, dosegel pa je 581 točk, kar ga trenutno uvršča na osmo mesto med vsemi strelci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice