Šport > Košarka
6476 ogledov

Trener na skrivaj komuniciral z Dragićem

goran dragić Dragićeva Vročica se je letos poslovila v prvem krogu končnice.
Ekipa slovenskega zvezdnika Gorana Dragića je zabeležila drugo zaporedno zmago v ligi NBA.

Košarkarji Miamija so v severnoameriški košarkarski ligi NBA davi ugnali Philadelphio 76ers tesno s 102:101. Vnovič je odlično igral slovenski reprezentant Goran Dragić, ki je dosegel 21 točk, osem skokov in pet podaj.

Ključni igralec tekme je bil tokrat Dwayne Wade, ki je v končnici dosegel 15 od 17 košev Miamija, skupaj pa dosegel kar 27 točk.

Wade je dosegel tudi odločilni koš pet sekund pred koncem tekme, nato je na nasprotni strani poskus za tri točke in preobrat zgrešil J.J. Redick. Pri Philadelphii je bil najbolj učinkovit Joel Embiid s 23 koši in osmimi skoki.

V zanimivi in napeti končnici je Philadelphia še 27 sekund pred koncem vodila za tri točke (97:100). Wade je metal izza črte in izsilil osebno napako. Trener Erik Spoelstra se je bal, da bo zgrešil katerega od treh prostih metov, zato sta se z Dragićem dogovorila za osebno napako nad Benom Simmonsom.

"Pogovarjala sva se o osebni napaki nad Simmonsom. Ko smo izvedeli, da bo imel Wade na voljo tri proste mete, je Goran iskal mojo pozornost. Zanimalo ga je, ali načrt še velja. Poskusil sem komunicirati z Goranom, ne da bi Dwayne karkoli vedel o tem. Dvomil sem, da bo zadel vse tri mete, vendar nisem želel, da to vidi."

Erik Spoelstra

"Sprva nisem vedel, ali je Wade res metal za tri. Pogovarjala sva se o osebni napaki nad Simmonsom. Ko smo izvedeli, da bo imel Wade na voljo tri proste mete, je Goran iskal mojo pozornost. Zanimalo ga je, ali načrt še velja. Poskusil sem komunicirati z Goranom, ne da bi Dwayne karkoli vedel o tem," je povedal trener.

erik spoelstra | Avtor: Profimedia Profimedia
"Dvomil sem, da bo zadel vse tri mete, vendar nisem želel, da to vidi. Želel sem sporočiti, da načrt velja v primeru zgrešenega meta, drugače pa ne. Komunikacija ni uspela in Wade je naredil osebno napako. Pogumen pa je. Če bi ga vprašali, bi verjetno še enkrat storil isto, samo da bi imel priložnost, da odloči tekmo," je dodal Spoelstra.

"Tako to počnemo v Evropi. Z Dwaynom sva se dogovorila, da naredimo osebno napako nad Simmonsom," je povedal Dragić, Wade pa je dodal: "Želel sem narediti osebno napako. Verjel sem, da bom zadel vse tri mete. Enega je zgrešil in prav to smo potrebovali. Če bi izgubili, bi se posul s pepelom."

Košarkarji Miamija imajo za počitek zdaj le en prost dan, nato na Florido prihaja Los Angeles Lakers.

Aktualni podprvaki lige NBA Cleveland Cavaliers so prišli do 36. zmage za tretje mesto na razpredelnici vzhodne konference. Konjeniki so na domačem parketu parketu premagali Brooklyn Nets s 129:123.

Ključni igralec Clevelanda je bil LeBron James, ki je vpisal še 12 trojni dvojček v sezoni oziroma kar 67. v karieri. James je prispeval 31 točk, 12 skokov in 11 podaj. James je postal prvi košarkar v zgodovini lige NBA, ki ima na svojem statističnem računu 30.000 točk, 8000 skokov in 8000 podaj.

Liga NBA, izidi:

Miami Heat - Philadelphia 76ers 102:101
(Goran Dragić 21 točk, 8 skokov, 5 podaj za Miami)

Charlotte Hornets - Chicago Bulls 118:103
Cleveland Cavaliers - Brooklyn Nets 129:123
Milwaukee Bucks - Washington Wizards 104:107
Portland Trail Blazers - Sacramento Kings 116:99
Denver Nuggets - Los Angeles Clippers 86:77

Komentarjev 5
  • Tadej 13:16 28.februar 2018.

    Bolj kot berem, manj mi je jasno.

  • supreme 10:34 28.februar 2018.

    Berem in berem.....pa se kr berem .....pa se naprej berem........edino ka mi je jasno je Dragiceva statistika.......pocarji

  • Čarodejan 09:56 28.februar 2018.

    3x sem prebral in nekaj na pol dojel. Groza

Sorodne novice