Šport > Košarka
1881 ogledov

Tri nore napovedi o Dončiću

luka dončić Print Screen
Luka Dončić se bo moral v prihajajoči sezoni soočiti z visokimi pričakovanji ameriške javnosti.

Mladi zvezdnik Dallas Mavericks je v krstni NBA sezoni pomagal razbiti mit o pregovorni inferiornosti Evropejcev in se zasluženo okitil s priznanjem za najboljšega novinca sezone.

Na igrišču je dokazal svojo vrednost in upravičil visok položaja na naboru, tekom sezone pa je utišal tudi vse dvomljivce, ki so mu napovedali povprečen prehod z evropskega na ameriški parket.

dončić dennis smith Zvezdnik razkriva Šport Zato Dončić ne bo nikoli zapustil Dallasa

V prihajaoči sezoni ga čaka še nekoliko težja naloga, saj bo imel na "hrbtu tarčo". Nasprotna moštva se ga bodo lotevala z najboljšimi branilci, prav tako naj bi bil podvržen bolj fizični igri.

Dallas ne bo mogel računati na element presenečenja, saj se za razliko od lani celoten NBA kolektiv zelo dobro zaveda, česa je sposoben. Pred njim je tako še ena sezona dokazovanja in rušenja stereotipov o evropski košarki.

Ameriški spletni portal Clutchpoints.com je pripravil tri precej nore napovedi pred drugo sezono slovenskega čudeženega dečka.

Top 5 med strelci

Dončić je v krstni sezoni dosegal 21,2 točke na tekmo, kar je izjemen dosežek za komaj 20-letnega igralca. Peti strelec pretekle sezone je bil LeBron James (Los Angeles Lakers) s 27,4 točke na srečanje.

Če bodo številke tudi v prihajajoči sezoni podobne, bo moral Dončić za uresničitev napovedi na tekmo doseči debelih šest točk več kot doslej.

37-odstoten ali več izza črte

Druga napoved se nanaša na njegov met za tri točke. V lanski sezoni je v povprečju beležil 7,2 poskusa na tekmo, zadel pa je la 2,7 meta.

Njegov odstotek uspešnih metov z razdalje je znašal skromnih 32,7-odstotka, zato navijači v tem segmentu igre pričakujejo velik napredek.

Top 5 med izvajalci prostih metov

Dončić je v krstni sezoni zadel le 71 odstotkov prostih metov. Gre za eno redkih pomanjkljivosti v njegovi igri, saj je prav on tisti košarkar Dallasa, ki na tekmo izvaja največ prostih metov. 

Ameriški novinarji ne želijo predvidevati, kakšen odstotek bo zabeležil v drugi sezoni, prepričani pa so, da bo zelo pogosto stal na črti.

V lanski sezoni so največ prostih metov izvajali James Harden, Giannis Antetekounmpo, Kevin Durant in Damian Lillard. Dončić je pristal na desetem mestu, ki si ga je delil z Loujem Williamsom. 

V naslednji sezoni naj bi bil po številu izvedenih prostih metov med petimi najbolj dejavnimi igralci v ligi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice