Šport > Košarka
816 ogledov

Trump LeBrona razglasil za neumnega, Melania ga hvali

Melania Donald Trump Epa
Predsednik ZDA je na Twitterju znova poskrbel za vročo izmenjavo mnenj.

V preteklih dneh je na drugi strani Atlantika veliko pohval požela poteza LeBrona Jamesa. Slednji je v domačem Akronu v Ohiu odprl šolo za revne otroke, v kateri bo za mladino odlično poskrbljeno, obenem bo šolski kolektiv njihovim staršem pomagal pri zaposlovanju.

James, ki se je iz Cleveland Cavaliers pred nekaj tedni preselil k Los Angeles Lakers, je v preteklem tednu opravil številne intervjuje, poleg košarke in že omenjene šole je bila tema pogovorov tudi politika.

donald trump, melania trump Magazin Melanijina fotografija sprožila salve smeha

James je v zadnji predsedniški kampanji odkrito podpiral Hilary Clinton, na račun Donalda Trumpa je že večkrat navrgel kakšno kritiko. Tako je bilo tudi v sobotnem pogovoru za CNN, kjer je bil LeBronov sogovornik Don Lemon. James je dejal, da Trump deli ljudi, namesto da bi jih združeval in da za to izrablja šport.

"Šport nikoli ni delil ljudi, vedno je združeval. Pri športu sem sam sploh prvič sodeloval z nekom, ki je belec. Trump pa šport izrablja za to, da bi delil ljudi," je dejal prvi zvezdnik lige NBA.

Trikratni prvak najmočnejše lige na svetu meni, da Trump podpira rasizem. "Rasizem je bil vedno prisoten. Po mojem mnenju je aktualni predsednik omogočil, da sedaj ljudem preprosto ni mar in da ti vse povedo kar v obraz."

Trump se je seveda odzval, kot kanal za sporočanje je kot ponavadi uporabil Twitter. "LeBron James je pravkar opravil intervju z najbolj neumnim človekom na svetu, Donom Lemonom. LeBron je ob njem zgledal pametno, kar ni lahko storiti," se je ameriški predsednik spotaknil ob inteligenco Lemona in Jamesa.

Trumpov čivk je seveda prinesel mešane odzive, več kot očitno pa se z njegovim razmišljanjem ne strinja njegova žena Melania Trump. Predstavnica slednje je po Trumpovem tvitu dejala, da je James z odprtjem šole naredil veliko za otroke v Ohiu in da si prva dama želi debate o podobnih temah. Obenem se je zavzela za odgovorno vedenje na spletu. Le koga je imela pri tem zadnjem poudarku v mislih?

LeBron James | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.