Šport > Košarka
35 ogledov

Tudi Koper odpoveduje EP 2013!

Metanje na koš. Shutterstock
Šok z Obale: tudi Koper odstopa od sodelovanja v organizaciji evropskega košarkarskega prvenstva 2013, ker je gradnja športne dvorane Bonifika 2 predraga. Po najcenejši različici bi stala 22, po najdražji pa 40 milijonov evrov, poroča Delo.

Težava tiči v tem, da mora v Sloveniji pri izbiri projektantov soodločati Zbornica za arhitekturo in prostor Slovenije (ZAPS), ki je izvedla natečaj skupaj z Mestno občino Koper. Po izidih natečaja je župan Boris Popovič izvedel za omenjeni ceni izgradnje, torej 22 in 40 milijonov evrov.

"Glede na to, da nismo dobili odpovedi, organizacija vseh ostalih stvari poteka normalno," je za zurnal24.si pojasnil Aleš Križnar, prvi mož evropskega prvenstva 2013.

"Prepričan sem, o tem sem se posvetoval s strokovnjaki, da bi vsak zasebnik, ki mu ni treba izpeljati javnega naročila in iskati projektantov s pomočjo ZAPS, zgradil podobno športno dvorano v veliko krajšem času za devet ali deset milijonov evrov. Občina Koper ni tako bogata, da bi morala zaradi veljavnega sistema javnega naročanja graditi nekajkrat dražje športne objekte. Prav tako se nam ne zdi smiselno, da bi za povečanje dvorane Bonifika namenili od dva do 2,5 milijona evrov zaradi enega športnega dogodka, če bi za deset milijonov evrov dobili dvorano, bi jo lahko uporabljali tudi po prvenstvu. Če mi ne moremo in nismo sposobni zgraditi primernih dvoran, naj bo evropsko prvenstvo v celoti v Ljubljani," je za Delo povedal Popovič.

Komentarjev 3
  • bronco 10:15 02.februar 2012.

    zakaj bi mi plačevali 20 mio, če se jo da nrdit za 10..ti si tudi ej..obstoječa dvorana je čisto dovolj za naše potrebe in nima smisla jo povečevat samo zaradi 3 tekem..kot primer imaš olimpijske igre v Sarajevu, kjer so ...prikaži več naredili vso zahtevano infrastrukturo in danes jo noben ne uporablja v prvotne namene.

  • izRODEk 09:56 02.februar 2012.

    Pravilno!!! Rušit vse, dokler je fašist janša na ablasti!!!Ko je padla ideja o kandidaturi za organizacijo EP v košarki v Sloveniji, so janševiki želeli raztrgati Pahorja, ko je govoril, da denarja ne bo za sproti, kaj šele za ...prikaži večza organizacijo tovrstnega prvenstva. Potem je podlegel janšističnemu terorju. In kaj zdaj? Pokazalo se je, da je imel prav. Kje ste zdaj, mnogo pametni janševiki? Se vidi, da pojma o pojmu nimate, v kakšnem stanju je država, ker jo je pokvarjeni argentinec Bajuk zafural za 100 let!!NE janšizmu!

  • bobo22 09:25 02.februar 2012.

    popoviča u zapor barabo gnilo. Dolencem pa primorcem pa je treba dat lekcijo o sklenjenih dogovorih. drugič naj se pa ne prijavljjo če niso sposobni ničesar naredit.