Šport > Košarka
3 ogledov

Udrih le na klopi v NYC, Biki končali zmage Indiane

Anthony Millsap Carroll New York Knicks Atlanta Hawks liga NBA Reuters
New York Knicks so morali v ligi NBA brez Bena Udriha, trener ga ni poslal na parket, priznati premoč Atlanta Hawks (90:110). Chicago Bulls dobili derbi z Indiano Pacers (110:94).

Atlanta Hawks so niz domačih porazov New York Knicks v Madison Square Gardnu podaljšali na pet tekem. Organizator igre Jeff Teague je razigraval soigralce, od katerih jih je kar osem doseglo dvomestno število točk, on pa se je ustavil pri številki 16.

Kyle Korver (15 točk) in Paul Millsap (14) sta dodala svoj delež, še posebej novi član ekipe Milsap, ki se je moštvu pridružil pred sezono in tokrat dosegel še drugega dvojnega dvojčka na zadnjih šestih tekmah.

Beno Udrih po odločitvi trenerja ni zaigral, edina svetla točka nove blede predstave Knicksov je bil Carmelo Anthony s 23 točkami.

Biki specialisti za prekinjanje nizov

Chicago Bulls so že v lanski sezoni končali niz prvakov Miami Heat, ki so jih takrat ustavili pri 27 zaporednih zmagah, tokrat pa so po nepremagljivem začetku sezone (9-0) v domačem United Centru prepričljivo opravili z Indiana Pacers (110:94).

Bike je do pete zmage sezone vodil Luol Deng s 23 točkami, branilec Derrick Rose, ki je izpustil prejšnjo tekmo z lažjo poškodbo prepone, jih je prispeval 20, od česar je bilo kar šest trojk (v enajstih poskusih). Tokrat neprepoznavna Indiana je višjemu porazu ušla po zaslugi 14 točk Roya Hibberta, ki jim je dodal še deset skokov. 

Začel previdno, nato je steklo

Indiana je z devetimi zaporednimi zmagami najbolje v svoji zgodovini začela sezono, kar ji je uspelo po zaslugi najboljše obrambe v ligi, ki pa tokrat ni našla odgovora za Rosa, ki je dosegel zanj rekordnih šest trojk, medtem ko je vodil soigralce do vodstva 25 točkami prednosti ob polčasu (60:35).

"Prvič imam poškodbo stegenske mišice. Mislim, da danes ne bi mogel igrati, če bi bil na parketu v petek v Torontu. Začel sem kar previdno metati, potem pa mi je steklo," je dejal Rose, ki celotno prejšnjo sezono ni igral zaradi pretrganih kolenskih vezi.

V ligi zdaj ni več nobene neporažene ekipe. Biki so se s četrtim zaporednim slavjem oddolžili Indiani za poraz z 80:97 z začetka novembra. Košarkarji Miamija, branilci naslova, so s 97:81 premagali Charlotte Bobcats; LeBron James je dosegel 30 točk. 

Liga NBA, rezultati:

Charlotte Bobcats : Miami Heat 81:97
Orlando Magic : Dallas Mavericks 100:108
Washington Wizards : Cleveland Cavaliers 96:103*
New York Knicks : Atlanta Hawks 90:110
Chicago Bulls : Indiana Pacers 110:94
Houston Rockets : Denver Nuggets 122:111
Minnesota Timberwolves : Boston Celtics 106:88
New Orleans Pelicans : Philadelphia 76ers 135:98
Milwaukee Bucks : Oklahoma City Thunder 79:92
Golden State Warriors : Utah Jazz 102:88
Los Angeles Clippers : Brooklyn Nets 110:103
* – po podaljšku

Komentarjev 1
  • Lionel 09:33 17.november 2013.

    A to je tista izbeglica is Slovenije. Kr naj sedi, sej za kej več vreden ni. Bo pač najbolje plačani gledalc.