Šport > Košarka
1759 ogledov

V Denverju slavijo Čančarja in peščico soigralcev

Vlatko Čančar twitter
Košarkarji ekipe Denver Nuggets so pripravili veliko presenečenje.

Denver je v ligi NBA odigral tekmo v Salt Lake Cityju pri moštvu Utah Jazz. To je bila za Nuggets že njihova peta tekma v sedmih dneh, druga v dveh, zaradi številnih poškodb in 'trada' treh igralcev, njihove zamenjave še niso bile na voljo, pa je bilo za dvoboj na voljo le sedem igralcev. A vse skupaj ni ustavilo Denverja, ki je s košem izjemnega Nikole Jokića celo zmagal.

Vlatko Čančar je do dvoboja odigral 21 minut v ligi NBA, tokrat jih je dobil na voljo 17. Moral je igrati predvsem na mestu centra, bil je menjava za Jokića, z višino 203 centimetrov je bil drugi najvišji mož v ekipi. V svojo statistiko je vpisal po štiri točke in štiri skoke ter blokado. Zadel je dva prosta meta, iz igre pa metal trikrat. Met za dve točki je zabil skozi koš, zgrešil pa je dva poizkusa za tri točke.

Navijači Denverja so bili navdušeni nad zmago zdesetkanega moštva. To je v Salt Lake Cityju prišlo celo do prvega uspeha po letu 2014. Za nameček je Jamal Murray vidno šepal, vrača se po poškodbi gležnja, član prve peterke na tekmi Gary Harris pa je zgrešil vseh 13 metov iz igre. Kot edina rezerva poleg Čančarja je obračun na klopi začel P. J. Dozier, ki na prvih 40 tekmah v sezoni sploh ni zaigral, prve minute je začel zbirati šele po poškodbi Murrayja.

Vse to ni ustavilo gostov. Jokić je zbral 30 točk, 21 skokov in 10 podaj, načeti Murray pa 31 točk. Čančar se je v odločilnih trenutkih izkazal tudi z nekaj odličnimi potezami v obrambi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice