Šport > Košarka
25908 ogledov

Pri Dragićevih padale težke besede

goran dragić Epa
Krizni sestanek v ekipi Gorana Dragića.

Košarkarska ekipa, katere član je zlati slovenski organizator igre Goran Dragić, ne beleži najboljšega uvoda v novo sezono lige NBA.

Miami Heat ima po petih odigranih krogih na računu dve zmagi in tri poraze (2-3/40%), kar ga uvršča na 11. mesto vzhodne konference, tik za aktualne podprvake Cleveland Cavaliers.

Pri vročici so se pred nedeljskim treningom zbrali na kriznem sestanku, kjer so padale težke besede. "Vsaka sezona je drugačna," je povedal Dragić in dodal: "Nismo pričakovali, da bomo takoj ujeli kemijo, ki nas je krasila v zaključku lanske sezone."

Košarkarji Miamija so v prvi polovici lanskega leta zbrali samo 11 zmag in kar 30 porazov, nato pa v drugi polovici stopili na plin in zabeležili ravno obraten izid - 30 zmag in 11 porazov.

Sezono so končali s 50-odstotnim izkupičkom (41-41) in za las zgrešili uvrstitev v končnico. Recept, s katerim so lansko sezono obrnili na glavo, letos še iščejo. 

"Pogovorili smo se," je razkril James Johnson. "Marsikaj smo razčistili. Veliko igralcev je slišalo svoje. To je bilo najbolje, kar smo lahko storili. Fantom gledati v oči in povedati resnico. Tako pokažeš, da imaš nekoga zares rad," je dodal.

"Naredil smo velik korak v pravo smer," je povedal Justise Winslow. "Spomin na 11-30 nas še vedno preganja. Seveda nas skrbi, a ni konec sveta."

goran dragić | Avtor: Epa Epa

Pri Miamiju močno pogrešajo poškodovanega Hassana Whitesida, ki še vedno okreva po poškodbi levega kolena. "Borili se bomo naprej in iskali način, kako zmagati brez njega. Morda bo manjkal do konca sezone, morda samo še nekaj tekem. Nikoli se ne ve," je dejal Winslow.

Vročica je v noči na nedeljo izgubila proti Boston Celtics. Blestel je Dragić, ki je v 36. minutah dosegel 22 točk, 4 podaje in 3 skoke. Slovenski organizator igre je po tekmi potegnil vzporednico z lansko sezono in soigralcem položil na srce, da napake ne smejo ponoviti.

Goran Dragić Miami Heat Boston Celtics NBA Šport Dragićevih 22 točk ni bilo dovolj

"Nočem imeti sezone, ki bi bila enaka prejšnji, ko smo šele na koncu, ko je bilo že prepozno, dojeli, kako moramo igrati. Na teh tekmah zdaj se pripravlja preboj v končnico, zato moramo zdaj igrati zelo čvrsto, ker je zdaj to pomembno," je dejal Dragić.

Tudi v nedeljo je stal za svojimi besedami in vztrajal pri tem stališču. "Zato smo se tako zgodaj pogovorili o tem. Zdaj smo vsi na isti strani. Vemo, kaj moramo narediti. Iz tega razloga smo tudi organizirali sestanek. Na igrišču se ne pogovarjamo dovolj in mislim, da je to problem," je še povedal slovenski košarkar.

Finale Eurobasket, Slavje Ni še konec Šport Dragićeve besede glasba za ušesa slovenskih navijačev
Komentarjev 1
  • blueone 01:47 31.oktober 2017.

    Gogi gremo na zmage!