Šport > Košarka
6789 ogledov

V Phoenixu našli izgovor za izpad proti Dallasu

Luka Dončić Profimedia
V moštvu Phoenix Suns naj bi se pred odločilno tekmo serije z Dallas Mavericks v polfinalu zahodne konference spopadali z izbruhom covida-19.

Phoenix Suns so v konferenčnem polfinalu z Dallas Mavericks že vodili s 3:2 v zmagah, nato pa s porazoma v šesti oziroma sedmi tekmi na neslaven način končali sezono, v kateri so zabeležili najboljši izkupiček rednega dela.

Po izpadu se je pojavilo več teorij o razlogih za njihov neuspeh, od morebitne poškodbe Chrisa Paula do nesoglasij med Deandrejem Aytonom in trenerjem Montyjem Williamsom, za najnovejšo razlago pa so poskrbeli novinarji The Athletica, ki trdijo, da so se sonca pred odločilno sedmo tekmo ukvarjala z izbruhom covida-19.

Po navedbah omenjenega medija naj bi zbolelo šest članov ekipe, vključno z enim igralcem, ki pa je ostal neimenovan. Poimensko je bil od šesterice izpostavljen samo pomočnik trenerja Bryan Gates, ki ga na sedmi tekmi ni bilo na spregled.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia
Košarkarji Phoenixa so zadnje intervjuje dan po porazu s kar 33 točkami razlike opravili prek spletne platforme Zoom in ne v živo, kot je bilo to sicer v navadi.

Sonca o izbruhu, ki ga v moštvu ne želijo komentirati, niso obvestila vodstva lige, vendar s tem naj ne bi kršila veljavnih zdravstvenih oziroma varnostnih protokolov. "Povsem jasno je, da tega ni želel nihče prijaviti," je za The Athletic dejal neimenovani vir, ki je bil seznanjen z okužbami znotraj ekipe, vendar ni bil pooblaščen, da bi o tem javno spregovoril. 

Predstavnik lige NBA je za The Athletic povedal: "NBA ni videla nobenih dokazov, ki bi nakazovali na kršitev pravil s strani igralcev ali članov osebja Phoenix Suns." Dodal je, da bi lahko primer vzeli pod drobnogled, če se bodo pojavile nove informacije.

NBA je med sezono v "mehurčku" igralce testirala vsak dan, včasih celo večkrat na dan. Ko so se zdravstvene razmere umirile, so se sprostila tudi pravila. Po trenutno veljavnem protokolu morajo igralci testiranje opraviti samo v primeru simptomov.

Uteha za navijače Phoenixa

"Končno razkritje, ki daje kontekst dvema porazoma proti Dallas Mavericks, potem ko so sonca vodila s 3:2 v zmagah," so v luči najnovejšega razkritja zapisali na spletni strani Brightsideofthesun.com, osrednjem portalu navijaške skupnosti moštva iz Arizone.

"Ali ni bilo nenavadno, da so bila sonca tako prepričljiva v peti tekmi, nato pa sta sledila dva malodušna poraza, po katerih so igralci delovali omotično in zmedeno (namesto jezno?)."

"Ali ni bilo nenavadno, da so bile medijske obveznosti opravljene prek Zooma namesto v živo, kot se je to počelo skozi celotno končnico?"

"Ali ni bilo nenavadno, da se Monty Williams z Deandrejem Aytonom po njunem prepiru ni pogovoril na štiri oči, temveč je opravil samo ekipni sestanek, ki je prav tako potekal prek Zooma?"

"Zdaj poznamo še en delček te zgodbe!"

"All Star igralci niso imeli prave energije ali razlage za nenavaden kolaps. Zdaj vemo, da je bilo pomanjkanje energije ali pojasnil lahko posledica samega virusa oziroma zavedanja, da je virus ogrozil enega ali več njihovih soigralcev," so se potolažili v Phoenixu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice