Šport > Košarka
7225 ogledov

Sacramento se tolče po glavi, glede Dončića brcnili v temo

Luka Dončić Nets Epa Dončić je v tem trenutku prepričljivo najboljši novinec v ligi NBA.
V Sacramentu se počasi utrjuje prepričanje, da so na letošnjem naboru storili veliko napako.

Košarkarsko moštvo Sacramento Kings je imelo na letošnjem naboru lige NBA priložnost izbrati Luko Dončića, s katerim so se pred tem celo sestali v Madridu, vendar so se na koncu raje odločili za Marvina Bagleyja III.

Slovenca je nato kot tretjega izbralo moštvo Atlanta Hawks in ga po predhodnem dogovoru prepustilo Dallas Mavericks, kar se je izkazalo za izjemno naložbo košarkarske franšize iz Teksasa.

luka dončić NBA Šport Kakšna predstava, Dončić blizu rekorda! Toda ...

Sacramento je v noči na ponedeljek gostoval v Dallasu in slavil z izidom 120:113. Dončić je bil ponovno eden najboljših posameznikov na parketu, saj je v 35 minutah prispeval 28 točk, devet podaj in šest skokov. Zadel je kar 60 odstotkov metov iz igre (9/16), eno od petih trojk (20%) in devet od 14 prostih metov (64%).  

dave joerger | Avtor: Epa Epa
O njegovih kvalitetah se je na lastne oči prepričal tudi trener gostujoče ekipe Dave Joerger, ki je z zanimivo izjavo po tekmi namignil, da se v Sacramentu zavedajo svoje napake. "Luka ima kar nekaj različnih veščin in mislim, da bo postal odličen strelec," je še pred začetkom obračuna izjavil Joerger in dodal: "Takrat bo postal še hitrejši. Zelo je spreten z žogo in zna igrati košarko."

Dončić je njegove besede tudi tokrat upravičil na parketu. Joerger meni, da ima 19-letnik neomejen potencial, četudi pred naborom o tem ni bil povsem prepričan. "Morda je prevladovalo mnenje, da ima fant določene omejitve. Na našo žalost jih jaz ne vidim. Luka je odličen za Dallas in našo ligo," je dodal trener Sacramenta.

Tudi Dončić, ki v povprečju letos dosega 18,2 točke, 6,7 skoka in 4,6 podaje na tekmo, je pred naborom mislil, da se bo pridružil kraljem iz Kalifornije, saj se je z njimi sestal v Madridu. "Potrebovali so visokega igralca, zato je bil Bagley boljša izbira," je bil diplomatski Dončić. "Zelo sem vesel, da sem član Dallasa,. Srečen sem tukaj," je dodal.

Primerjava Dončić / Bagley III:

Luka Dončić

Minutaža: 32,4
Met iz igre: 43,5%
Met za tri: 36%
Prosti meti: 77%
Koši: 18,2
Skoki: 6,7
Podaje 4,6
Ukradene žoge: 1,1
Blokade: 0,3
Izgubljene žoge: 3,6

marvin bagley | Avtor: Epa Epa

Marvin Bagley III

Minutaža: 23,1
Met iz igre: 54%
Met za tri: 35%
Prosti meti: 68%
Koši: 12,7
Skoki: 6,1
Podaje 0,8
Ukradene žoge: 0,4
Blokade: 1,0
Izgubljene žoge: 1,7

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.