Šport > Košarka
19 ogledov

Veliki derbi lige pripadel Bostonu

los angeles lakers boston celtics Reuters
V severnoameriški ligi NBA je bila na sporedu košarkarska klasika, Boston Celtics pa so na domačem parketu zanesljivo premagali Los Angeles Lakers s 116:95. Na drugi današnji tekmi so Denver Nuggets prav tako visoko ugnali Chicago Bulls s 128:96.

Obračun v Bostonu je minil v absolutni prevladi domačega moštva, v odsotnosti poškodovanega domačega organizatorja igre Rajona Ronda pa je blestel veteran Paul Pierce, ki je dosegel 24 točk, sedem skokov in šest podaj. "Rezervist" Jeff Green je dodal 19 točk, Jason Terry in Kevin Garnett pa po 15 točk. Slednji je postal 16. igralec v ligi NBA, ki je dosegel več kot 25.000 točk.

Za Los Angeles je Kobe Bryant dosegel 27 točk, povsem pa je odpovedal Dwight Howard, ki ima zdravstvene težave z ramenom in se je na igrišče vrnil po treh tekmah premora. "Superman" je dosegel le devet točk, ob tem je igrišče v začetku zadnje četrtine zapustil zaradi šestih osebnih napak, kalifornijska ekipa pa v naslednjih šestih do osmih tednih zaradi poškodbe desne noge ne bo mogla računati tudi na krilnega-centra, Španca Paua Gasola.

los angeles lakers boston celtics | Avtor: Reuters Reuters
Los Angeles Lakers so se znašli v hudih škripcih, navkljub nekaterim zvenečim okrepitvam pred začetkom sezone (Howard in Steve Nash) so pod velik vprašaj postavili tudi nastop v končnici. Trenutno so v zahodni konferenci na desetem mestu; na dosedanjih tekmah pa so dosegli 23 zmag in doživeli 27 porazov. "Živimo v izrednih razmerah, tega v svoji karieri še nisem doživel. Dwight nastopa poškodovan in nima časa za rehabilitacijo ramena, zdaj smo ostali še brez Pauja," je dejal Bryant.

Bolje kaže Bostonu na vzhodnem delu lige, saj je trenutno je na sedmem mestu. Od osmouvrščenega Milwaukeeja, za katerega nastopa tudi slovenski košarkar Beno Udrih, ima zmago več, devetouvrščena Philadelphia pa ima kar pet zmag manj.

V drugem današnjem dvoboju je Denver zanesljivo premagal Chicago. Zasedba iz Kolorada je postavila strelski rekord v tej sezoni, na zadnjih 18 tekmah pa je dosegla že 15. zmago. Na današnji tekmi sta blestela Kenneth Faried in Wilson Chandler. Prvi je v 26 minutah dosegel 21 točk in 12 skokov, drugi pa v 19 minutah 24 točk. Pri zasedbi iz vetrovnega mesta je bil najbolj učinkovit Daequan Cook z 19 točkami.

Liga NBA, rezultati:

Denver Nuggets : Chicago Bulls 128:96
Chandler 24, Faried 21; Cook 19, Boozer 18

Boston Celtics : Los Angeles Lakers 116:95
Pierce 24, Green 19; Bryant 27, Meeks 13

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.