Šport > Košarka
13 ogledov

"Verjamemo v presenečenja"

Sašo Filipovski Union Olimpija trening Saša Despot
Evroliga. Košarkarji Uniona Olimpije bodo v četrtek na uvodni tekmi nove sezone gostovali pri Cantuju.

“Verjamemo, da je žoga okrogla, da so presenečenja možna. S tako miselnostjo tudi odhajamo v goste. V nasprotnem primeru košarka ne bi bila smiselna. Zavedamo pa se, da je tekmec močan. Dobili so tudi Kazan in druge ekipe, ki so si želele igrati v Evroligi. Treba je imeti spoštovanje do Cantuja, a ne smemo se ga bati. Ne smemo biti neambiciozni in prestrašeni. Tudi najboljša moštva imajo lahko slab dan. Prej ali slej po nizu zmag pride poraz. Cantu je sicer doma težko premagljiv,” pred jutrišnjim začetkom Evrolige meni trener Olimpije Sašo Filipovski. Tekma se bo začela ob 20.45 (prenos na Sport Klub Prime).

Težave s centri

Cantu v tej sezoni še ni doživel poraza, premoč pa so mu moral priznati tudi košarkarji Siene. “Nazadnje sem igral za Varese, Cantu pa je njegov največji tekmec, zato ga dobro poznam. Igrajo zelo potrpežljivo v napadu, vedno iščejo dodatno podajo do prostega strelca. Trener je zelo dober, tudi navijači, zato pričakujem lepo tekmo. Morali se bomo res dobro pripraviti na njihovo igro,” pa je povedal kapetan zmajev Teemu Rannikko. Pri Ljubljančanih imajo kar nekaj težav s poškodbami visokih igralcev, proti Cantuju pa bodo morda zaradi težav Arona Baynesa (gleženj) in Alena Omića (hrbet) zaigrali brez pravega centra. “Pripravljamo se tudi na to, da zaigramo brez klasičnih igralcev na položaju pet,” pravi Filipovski.

“Nikoli ne bomo šli v tekmo z miselnostjo, da ne moremo dobiti dvoboja. Tudi če se pomerimo z Real Madridom. Poskušali bomo 

tekmovati s tekmeci, a realnost je takšna, da nismo favoriti. Borili se bomo vseh 40 minut, na parketu pa je le ena žoga. Morali bomo izkoristiti tudi najmanjšo priložnost za zmago, proti najboljšim jih ne bo veliko,” kljub vsem težavam bojevito igro obljublja Rannikko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.