Šport > Košarka
23 ogledov

'Vohun' na tekmah Latvije

Miro Alilovič in Aleksander Sekulič Žurnal24 main
Zadnja dva dneva skupinskega dela EuroBasketa 2015 je imela slovenska moška članska reprezentanca enega pomočnika trenerja več. Aleksander Sekulić je namreč v Rigi analiziral morebitne tekmece Slovenije v osmini finala.

Trener članske ekipe LTH Castingsa in vodja mladinskega pogona Uniona Olimpije se je na željo strokovnega štaba članske reprezentance podal v Rigo, kjer si je zadnja dva dneva ogledal vseh šest tekem in pripravil analizo tekmeca Slovenije v osmini finala. To bo Latvija, tekma bo jutri ob 12. uri.

"Skupina D je bila izjemno izenačena, kar potrjuje tudi končni razplet, saj do zadnjega ni bilo jasno kdo bo končal na katerem mestu," je udejal Aleksander Sekulić ter na kratko predstavil igro latvijske reprezentance, proti kateri je Slovenija igrala na pripravljalnem turnirju 9. avgusta in izgubila s 66:72.

"Latvija je morda edina ekipa izmed vseh v Rigi z desetimi igralci v rotaciji, a brez klasičnega centra v igri po globini, to vlogo ima Rolands Freimanis. Ima tri zelo dobre strelce - Dairisa Bertansa, Janisa Blumsa in Kristapsa Janicenoksa, motor ekipe pa je Janis Strelnieks, ki višek dela s hitro in dobro pick'n'roll igro ter dobro razigrava soigralce. Zelo pomembno bo, da jim omejimo pick'n'roll, saj branilci dobro sodelujejo z višjimi igralci," je način za zmago Slovenije opisal Sekulić.

Skupina v Latviji je bila ena izmed tistih, ki je zaradi bližine Estonije in Litve privabila veliko število tujih navijačev, kar se je poznalo tudi po atmosferi v dvorani. "Na vseh tekmah Estonije, Latvije in Litve je bila dvorana polna, vzdušje pa zelo dobro, a ni primerljivo s tistim, ki ga naredijo slovenski navijači. Organizacija je bila na visoki ravni in tudi na splošno je bilo po mestu čutiti, da je v Rigi velik dogodek," je še dodal Sekulić, ki se je že vrnil v Slovenijo in bo nadaljeval z delom v obeh klubih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.