Šport > Košarka
58 ogledov

"To je le prvi cilj, želimo med osem"

eurobasket 2015 Saša Despot
Slovenija je v zagrebški skupini osvojila tretje mesto in se prebila v nadaljevanje tekmovanja, ki ga bo gostill francoski Lille.

"Prvi cilj je dosežen, ampak to je pa tudi vse. Glavni cilj še naprej ostaja enak, to je uvrstitev med osem najboljših držav v Evropi. Na tekmi v soboto moramo biti najboljši, najbolj zbrani. Mislim, da smo v Zagrebu naredili korak naprej v primerjavi s pripravljalnimi tekmami. V Francijo gremo samozavestno," je po tekmi z Makedonijo, na njej so si Slovenci priigrali tretje mesto v skupini C, dejal Jaka Blažič.

Slednji je imel zaradi napornega ritma petih tekem v šestih dneh že nekaj težav s krči. "Na naslednji tekmi moramo biti predvsem mirni, predvsem v glavi. V naslednjih dveh se moramo spočiti, pozna se fizična utrujenost. Ta se je že poznala na dvoboju z Makedonijo. Na evropskem prvenstvu je treba vsdako tekmo odigrati na polno, dati na njej sto odstotkov. Mislim pa, da smo dobro delali med pripravami, utrujenost ne bi smela biti tazlog za morebitni poraz v soboto," je še dejal do tekme z Makedonijo prvi strelec slovenske izbrane vrste.

V težkih trenutkih so Slovence na tekmah v Zagrebu večkrat dvignili tudi navijači. "Res hvala, hvala, ker so prihajali na tekme. Bili so super, čim več naj jih pride v Lille, da nas podprejo še tam. Res bi se jim rad zahvalil."

In kaj bo ključ za uspeh na naslednji tekmi? "Agresivna obramba in neka ekipna igra v napadu. Res je, da se v napadu kdaj zgodi, da nekdo 'izleti' iz sistema, ampak vse je dobronamerno. Smo homogeni, fantje se dobro razumemo. Če se s čem ne strinjamo, si takoj povemo. To je pomembno. Smo zdrava sredina, dobro se počutimo v njej. Nekega liderja nimamo. Seveda bi bilo nekoliko lažje, če bi bil z nami tudi Goran Dragić, nekdo s sijajno kariero. Je eden boljših evropskih igralcev. Ostali igralci moramo pokazati nekoliko večji karakter in potegniti še ostale za sabo."

Blažič ima za seboj sicer odlično evropsko prvenstvo. Na minulem SP v Španiji je bil individualno manj uspešen. "Imel sem drugačno vlogo, kar sem mirno sprejel. Bilo je več igralcev na poji poziciji, moral sem se zadovoljiti s tistim, kar sem dobil. Lahko pogledamo zdaj Grčijo, kjer ima NBA igralec Kostas Papanikolaou zdaj precej manjšo vlogo. Reprezentanca je specifična stvar, tu ne sme biti nobene zamere."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.