Šport > Košarka
36 ogledov

Trajkovski: Naše možnosti so že končane

Bojan Trajkovski Saša Despot
Makedonski košarkarji so na zadnji tekmi visoko izgubili z Gruzijo. Razočaranje je bilo veliko, nekateri pa so že vrgli tudi puško v koruzo pred dvobojem s Slovenijo. "Naše možnosti so že končane," je bil pesimističen Bojan Trajkovski.

Makedonija še ima možnosti za napredovanje v Lille, z zmago proti Sloveniji in ob normalnem razpletu na tekmi med Gruzijo in Hrvaško, ki bi ga seveda pomenil uspeh slednje, lahko Makedonci osvojijo celo tretje mesto v skupini C. A po visokem porazu z Gruzijci in slabi igri, se pojavljajo veliki dvomi, če jim to lahko uspe.

"Kot sem že rekel pred začetkom evropskega prvenstva, so v tej skupini prav vsi favoriti proti nam, tako tudi Slovenija. Našo priložnost smo izpustili proti Gruziji. V Zagreb smo prišli predvsem po zmagi proti njej in Nizozemski. Dobili smo Nizozemce, proti Gruzijcem pa smo odigrali katastrofalno slabo. Ne predajamo se že pred tekmo, ampak vseeno mislim, da so naše možnosti za nadaljevanje tekmovanja že končale," je bil po tekmi z Gruzijo povsem potolčen makedonski reprezentant Bojan Trajkovski.

"Slovenija je ekstra reprezentanca, ima dobre posameznike. Igrajo hitro košarko, so zelo močni. Čeprav so mladi tako kot mi, že nekaj let igrajo skupaj. Pri nas je ta generacija skupaj drugo leto, treba jo negovati, mora se vlagati v njo, da bi čez tri, štiri ali pet let lahko pokazala svoj pravi obraz na velikem tekmovanju," je še dejal skoraj 29-letni košarkar, rojstni dan bo praznoval jutri, ki je zadnjo sezono odigral na Kosovem.

Vzdušje v makedonski reprezentanci je sicer že pred evropskim prvenstvom zelo načela menjava selektorja. Le dva dni pred začetkom priprav je namreč vodstvo makedonske košarkarske zveze zamenjalo Aleksandra Džikića in ga nadomestilo z Marijanom Srbinovskim. Predvsem zaradi priložnosti, da bi ga vodil nekdanji trener Olimpije in Krke, se je znova reprezentanci priključil tudi Vlatko Ilievski. Ta je pred dvobojem s Slovenijo nekoliko bolj optimističen od svojega reprezentančnega kolega.

Vlado Ilievski | Avtor: Saša Despot Saša Despot
"Proti Sloveniji bo zagotovo težko, dobra stvar je le ta, da imamo še eno priložnost. Z zmago bi se uvrstili naprej. A danes smo imeli lepo priložnost, ki pa je nismo izkoristili, Gruzija je bila veliko boljša od nas, tako tehnično kot taktično. Zakaj ne bi zdaj premagali Slovenije? Mislim, da se lahko kosamo. Slovenijo sem spremljal že v pripravljalnem obdobju, pa tudi tukaj v Zagrebu. Slovenci sicer dobro igrajo, igrajo hitro, na njih moraš biti dobro pripravljen vseh 40 minut. Če ti pade koncentracija, lahko hiter naredijo pozitiven rezultat. Na vsak način pa bomo morali dvigniti ravn energije glede na tekmo z Gruzijo," je dejal Ilievski, ki bo ob morebitnem porazu najverjetneje odigral svojo zadnjo tekmo v makedonskem drsu. V njem je bil leta 2011 na EP v Litvi tudi četrti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.