Šport > Košarka
92 ogledov

Slovenija v osmini z Latvijci

eurobasket 2015 Saša Despot
Slovenski košarkarji se bodo v osmini finala evropskega prvenstva pomerili z Latvijo.

Slovenski košarkarji so v skupini C osvojili tretje mesto, v osmini finala pa bo tako četi Jureta Zdovca nasproti stala latvijska reprezentanca.

Pred zadnjo tekmo skupine D je bila v igri za naslednjega tekmeca Slovenije tudi Litva, ki pa je z zmago po podaljšku proti Češki le osvojila prvo mesto na tekmah v Rigi. Na prvo mesto so sicer ciljali tudi Čehi, ki pa jih je v zaključku tekme presekala izključitev prvega zvezdnika Jana Veselyja. Nekdanji član Slovana je hitro dobil tretjo in četrto osebno napako, slednja pa ga je tako razburila, da je nekaj besed namenil tudi sodniku, ki pa mu je prisodil še tehnično napako. Za Veselyja je bilo tako tekme konec, izjemni Tomáš Satoranský pa sam ni uspel popeljati Čehov do zmage.

Latvija se je sicer dolgo mučila z Estonijo, po visokem zaostanku preobrnila dvoboj in naposled le zmagala. Ob polčasu so gostitelji skupine D proti sosedom še zaostajali za 11 točk, na koncu tekme pa prišli prav do tako visoke zmage (75:64).

Slovenijo ob morebitnem uspehu proti Latviji v četrtfinalu najverjetneje čaka zelo neljub tekmec - domača Francija. Ta je dobila vseh pet tekem v skupini A, v osmini finala pa se bo pomerila s Turčijo. Galski petelini so bili v četrtfinalu usodni za Slovenijo že na Eurobasketu 2013. Po tej tekmi so oboji dobili še dva obračuna, a izbranci Božidarja Maljkovića so se morali zadovoljiti s petim mestom, Tony Parker in kolegi pa so postali evropski prvaki. Maščevanje bi bilo za slovenske navijače še kako sladko.

Pari osmine finala:

Sobota:
Španija - Poljska
Grčija - Belgija
Francija - Turčija
Latvija - Slovenija

Nedelja:
Srbija - Finska
Hrvaška - Češka
Izrael - Italija
Litva - Gruzija

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.