Šport > Košarka
19 ogledov

"Pričakujem nekaj tisoč navijačev v Lillu"

eurobasket 2015 Saša Despot
Nebojša Joksimović je prepričan, da lahko Slovenija ob dobri igri premaga vsakega tekmeca v osmini finala.

Kako bi ocenili vse tekme v Zagrebu?
Vse so bile od prve do zadnje zelo težke, porabili smo veliko energije. Enostavno sta nam tekmi s Hrvaško in Grčijo vzeli veliko čustev, težko se je bilo napolniti za naslednje dvoboje. Na zadnji tekmi je še obstajal scenarij, da ne napredujemo, zato je bil pritisk kar precejšen. Mislim, da smo oddelali dober posel. Proti Makedoniji smo postavili svoj ritem in ga nato nekako vzdrževali do konca tekme.

Dobili ste prav tiste tekme, ki ste jih morali dobiti. Kako ste zdržali pritisk?
Vedeli smo, da bo tekma z Gruzijo najpomembnejša, odločala je o tem, kako se bo vse skupaj odvijalo tudi naprej. Tu je bil izjemen pritisk. Sledili so tudi zelo neugodni Nizozemci, ki so bili na primer tudi proti Hrvaški do konca v igri za presenečenje. Vsi so napovedovali lahko delo z njimi, a ni bilo tako. So izjemno disciplinirani, morda še bolj kot Grki. Kakovostno gre za drugo stvar, a kar se tiče discipline, se izjemno dobro držijo neke ideje in postavljenega sistema. Vse skupaj smo nato vedeli, da se bo odločalo na dvoboju z Makedonijo.

Gledalci so vam zaploskali tudi po tekmah s Hrvaško in Grčijo.
Vsaka čast jim. Kapo dol za obisk, kapo dol za samo navijanje, mislim, da so bili v Zagrebu najbolj glasni in številčni. To me je res prijetno presenetilo. Teh 5.000 zvestih navijačev je vsak dan prihajalo v Zagreb, čeprav smo igrali ob tretji uri popoldne, ta ura res ni bila najbolj primerna. Lahko se jim le zahvalim.

Pričakujete spodbudo tudi v Lillu?
Pričakujem. Šli so že tudi dlje kot je Lille. Verjamem, da se jih bo zbralo par tisoč.

Ste se ozirali na potek tekem v skupini D, kjer bo znan vaš tekmec v osmini finala?
Ne. Pravzaprav smo nekaj gledali, a igrali smo prvi. Je kar nekaj kombinacij, šele v naslednjih urah bomo videli, kdo bo naš tekmec.

Se pa verjetno strinjate, da je vsak morebitni tekmec iz skupine D tudi premagljiv?
Vsekakor lahko vsakega premagamo, a treba bo zadržati disciplino in koncentracijo na visokem nivoju. Mislim, da velikokrat prehitro hočemo zaključiti napad, vse skupaj nas malce potegne. Proti Makedoniji se je vse skupaj dobro izteklo, a na naslednjem dvoboju bo morala biti osredotočenost še boljša. Morali se bomo držati nekih principov in kolektivne igre. Z dobro obrambo pa se da kosati tudi z močnejšim tekmecem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.