Šport > Košarka
23 ogledov

"Vsi pihamo v isti rog"

avanzo slovenska košarkarska reprezentanca u20 u-20 slovenija litva Saša Despot
Direktor članskih reprezentanc in namestnik generalnega sekretarja KZS Matej Avanzo je osem mesecev pred začetkom EP zadovoljen z zanimanjem tujih navijačev.

Kako bo z obiskanostjo EuroBasketa 2013?
Zaenkrat smo zelo zadovoljni. Iz Gruzije so nam sporočili, da bo v vsakem primeru Slovenijo obiskalo vsaj 500 navijačev, dobili smo že rezervacijo iz Švedske za 380 gledalcev. Tudi iz bolj nenavadnih destinacij tako prihajajo rezervacije, seveda pa so tu še tradicionalni navijači iz Litve, iz držav nekdanje Jugoslavije ... Vsi pa seveda čakajo, da objavimo cene vstopnic. Do tega bo prišlo v treh tednih.

Se bodo takrat že vedeli tudi sedežni redi?
Ne. V začetni fazi bomo objavili le cene. Ogromno delamo na tem, da bi vstopnice šle čim prej v prodajo in to ne glede na znane težave s sedežnimi redi in prenovo dvoran. Še razmišljamo o tem, kako zadovoljiti čim večje število ljudi in da bi ti prišli v najmanjšem možnem času do vstopnic.

Kako pa gledate na obnovo dvoran?
Zdaj smo vsi na isti ladji. Država, mesta ... Vsi pihamo v isti rog in vse gre zelo pozitivno. Upam, da bodo prenove dokončane v roku. Zapleta se predvsem v Tivoliju, kjer pa bomo storili vsaj tiste nujne stvari, ki jih moramo v skladu z zahtevami Fiba Europe. Vseeno je želja vseh, da se evropska sredstva, ki jih lahko mesta koristijo le za potrebe Eurobasketa, porabijo, če jih je država že pridobila.

matej avanzo košarkarska zveza slovenije kzs direktor reprezentanc | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Omenjeno je bilo, da je že narejen širši seznam na katerem je 34 košarkarjev. Je na njem tudi Saša Vujačić?
Tega še ne bi komentiral. To bo na februarski novinarski konferenci povedal selektor Božidar Maljković.

Kako ste zadovoljni s predstavami reprezentantov?
Predvsem me veseli razvoj mladih. Ti v Krki in Olimpiji dobivajo minutažo in jo tudi zelo dobro izkoriščajo. Vesel sem tudi iger Boštjana Nachbarja, ki se je izjemno vrnil na evropsko sceno. Vem, da je imel tudi nekaj ponudb iz velikih evropskih klubov, a se je vsaj s stališča reprezentance zelo pametno odločil, da bo raje prva violina v morda nekoliko manjšem klubu. Skrbi me predvsem centerska linija. Gašper Vidmar ima lažjo poškodbo gležnja, Uroš Slokar je imel huje poškodovan gleženj, Erazma Lorbka tarejo kronične poškodbe, Mirza Begić pa tudi ne dobi tolikšne minutaže, ki bi jo po kakovosti lahko. Veliko število pripravljalnih tekem (12, op. p.) bo tako prišlo prav predvsem našim visokim igralcem in Jaki Lakoviču, ki se ni naigral.

Tekmecev za pripravljalne tekme verjetno ni bilo težko najti?
Vladal je kar velik interes, a je nekoliko upadel, ker tekmecem nismo mogli obljubiti, da bodo zaigrali v dvoranah, v katerih bodo nastopali tudi v skupinskem delu evropskega prvenstva. A glede na to, da imamo kar nek renome v Evropi in je vsaka reprezentanca v Sloveniji že prej dobila nekaj več kot drugje, ni bilo težko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.