Šport > Košarka
9 ogledov

12 prijateljskih pred prvenstvom

Goran Dragić Slovenska košarkarska reprezentanca evropsko prvenstov 2011 EPA
Slovenska košarkarska reprezentanca se bo na evropsko prvenstvo, ki ga bo gostila Slovenija od 4. do 22. septembra, pripravljala 47 dni in v tem času odigrala dvanajst prijateljskih tekem. Večino v Sloveniji, saj bodo organizatorji eurobasketa hkrati opravili generalke v vseh petih dvoranah, ki bodo gostile tekme.

Slovenski reprezentanti se bodo zbrali 19. julija, do začetka evropskega prvenstva pa bodo imeli le šest prostih dni. Uvodni del priprav bodo opravili v Rogaški Slatini, nato se bodo preselili v tradicionalni bazi v Zrečah in Kranjski Gori, nekaj dni pa se bodo pripravljali in bivali tudi v Ljubljani in Kopru.

Prvo pripravljalno tekmo bo Slovenija odigrala 26. julija v Domžalah proti Poljski. Dva dni kasneje se bo predstavila še v Litiji proti Makedoniji, nato pa se bo preselila v dvorane, v katerih bo potekal eurobasket. Najprej bodo varovanci selektorja Božidarja Maljkovića preizkusili "svojo", se pravi celjski Zlatorog, kjer bodo igrali prvi del EP proti Češki, Španiji, Gruziji, Hrvaški in Poljski.

V Celju bo Slovenija igrala proti Latviji, Turčiji in Srbiji. Naslednji dve tekmi bosta edini zunaj Slovenije, in sicer na turnirju v Beogradu proti Srbiji, Turčiji ali Ukrajini. Sledili bosta srečanji 16. avgusta proti BiH v Podmežakli in naslednji dan proti Rusiji v Tivoliju, nato Črna gora in Italija v Bonifiki, zadnjo preizkušnjo pred začetkom prvenstva pa bodo slovenski košarkarji odigrali 31. avgusta v Stožicah proti evropskim podprvakom Francozom.

O igralskem kadru zadržano

Kar se tiče igralskega kadra, je bil direktor reprezentance Matej Avanzo skrivnosten. Povedal je, da je plan priprav dobilo 34 igralcev, kateri so to, ni hotel izdati, saj bo na to temo prihodnji mesec več povedal Maljković. Širši seznam reprezentance je slednji oblikoval skupaj s pomočnikoma Aleksandrom Sekulićem in Gašperjem Potočnikom.

Priprave na prvenstvo potekajo po načrtu. Glede dvoran je največ ugank okoli Tivolija, saj je vprašanje, ali bo popolna prenova končana do prvenstva, ali bo ta prišla na vrsto šele v prihodnjih letih. Vstopnice bodo predvidoma šle v prodajo konec marca, že čez tri tedne pa bodo znane cene le-teh.

Podjetje EuroBasket 2013 je danes dobilo novega pokrovitelja prvenstva. To je postalo podjetje Spar, ki je sicer že dolgoletni podpornik slovenske košarke. Po pravilih zveze Fiba Europe lahko lokalni prireditelj sklene sodelovanje s 16 sponzorji, ki so razdeljeni v tri kategorije - štirje glavni sponzorji, štirje pokrovitelji dogodka in osem uradnih dobaviteljev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.