Šport > Košarka
35 ogledov

Sani: "V Sloveniji nikoli ni nič dovolj dobro"

30-letni Sani Bečirović je lani zelo dobro igral na SP v Turčiji. (Foto: Reuters Reuters
Sani Bečirović z obžalovanjem gleda na ugašanje svojega nekdanjega kluba Benettona in čaka na ponudbe. K Cedeviti ali Venezii ne bo šel, Cibona ga zanima. V Sloveniji bržkone ne bo več igral.

"Zelo mi je žal. Kar ne morem verjeti in hkrati preboleti, da je prišlo do takega konca. Sezona in okolje sta bila zame res enkratna  in z veseljem bi tam nadaljeval," je vzdihnil Sani Bečirović o svojem (nekdanjem) Benettonu, kjer je ob legendarnem Aleksandru Djordjeviću spet našel svojo košarkarsko identiteto.

Sani trenutno nima kluba in, kot je še dejal v pogovoru za Ekipo, se mu nikamor ne mudi. Vrnitev v Slovenijo, čeprav vadi v Slovenski Bistrici, pa ga ne zanima: "Če sem iskren, mislim, da bom kariero sklenil v tujini. Zdi se mi, da v Sloveniji vsi preveč pričakujejo in da potem nikoli ni nič dovolj dobro. Sam sem to izkusil na lastni koži z mojo drugo epizodo v Olimpiji in od takrat mi je še vedno ostal grenak priokus, tako da si ne želim še enkrat iti skozi vse to. Nisem pa bil edini, ki se mu je to zgodilo. Dosti je še igralcev, ki so šli skozi podobno zgodbo, zlasti domačih."

Ne v Cedevito, morda v Cibono

V minulih dneh se je pisalo o zanimanju Venezie in Cedevite, ki jo vodi Božidar Maljković. Slednji Bečirovića lani ni poklical v reprezentanco za evropsko prvenstvo, saj naj bi imel preveč težav s poškodbami. Ob tem je prizadel njegovega očeta Memija z izjavo, da gre "za dobrega slaščičarja, ne pa trenerja". Bečirović mlajši je potrdil, da je šlo pri ugibanjih za ta kluba za novinarske race, z nobenim od njih ni imel stikov. Za razliko od Cibone, s katero je dogovorjen, da se slišijo znova čez nekaj dni.

O Prepeliču: "'Mali' je dober"

Nekdanji slovenski reprezentant se dobro razume s Klemenom Prepeličem, najbolj vročim mladim slovenskim branilcem, ki že nekaj časa trenira z Unionom Olimpijo. Tudi sam mu je svetoval, naj ostane v Sloveniji: "S Klemenom sva kar dosti v stiku, poskušam mu pomagati s kakšnimi nasveti, da ne naredi nekaterih napak, ki sem jih delal sam. 'Mali' je dober, ima vrhunske predispozicije, a po drugi strani, in to mu dostikrat tudi povem, šele zdaj prihaja tisti najtežji del. Pripravljen mora biti na trdo garanje in vztrajanje. Ima pa gotovo nekaj v sebi, kar bi ga lahko naredilo vrhunskega igralca."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.