Šport > Košarka
40 ogledov

Vsi Slovenci klonili, derbi Bojevnikom

stephen curry kevin durant Profimedias
V najmočnejši košarkarski ligi na svetu so v noči na četrtek vse tri ekipe s slovenskim pridihom vpisale poraz. Golden State Warriors so v gosteh zlahka premagali Los Angeles Clippers.

Košarkarji Miami Heat nadaljujejo negativen niz. Tokrat je Miami izgubil v gosteh pri Atlanta Hawks s 95:103. Vročica s Floride je vpisala še tretji poraz po vrsti, kljub dobri predstavi slovenskega organizatorja igre Gorana Dragića. Ljubljančan je odigral 35 minut ter dosegel 21 točk.

Dragić, ki je igral bolečini v rami navkljub, je vknjižil še štiri podaje, dva skoka, ukradeno žogo, blokado, ob treh izgubljenih žogah. Met iz igre je imel 8-17, zadel je trojko iz štirih poskusov ter imel stoodstoten prosti met (4-4). Rezervist Tyler Johnson je prikazal najboljšo predstavo v karieri, ustavil se je pri 27 točkah. Miami, ki ga pestijo številne poškodbe, trener je tako lahko računal le na osem igralcev, s 7 zmagami in 15 porazi ostaja na repu razvrstitve vzhodne konference lige NBA.

Pri Atlanti je bil ključen prispevek Dwighta Howarda, ki je vpisal 23 točk in dal kar 17 skokov, Paul Milsap pa je dodal še 21 točk. Atlanta je tako z zmago proti Miamiju prekinila niz sedmih porazov.

Prvaki gladko v New Yorku, poraz Detroita

Neuspešni pod obroči so bili tudi košarkarji New York Knicks, ki so z razliko 32 točk, s 94:126, izgubili proti zvezdniški ekipi Cleveland Cavaliers. Prvi zvezdnik zasedbe iz Clevelanda LeBron James je na koncu na računu imel 25 točk, tudi njegova soigralca Kyrie Irving in Kevin Love sta imela uspešen večer. Irving je prispeval 28 točk, Love pa je dodal 21 točk. Kar 20 skokov pa je imel na koncu Tristan Thompson.

Cleveland, ki s 15 zmagami in petimi porazi, ostaja na vrhu vzhodne konference, bo naslednjo tekmo odigral doma, ko bo gostil kolektiv iz Miamija z Dragićem na čelu.

V postavi domače ekipe kratkohlačnikov je Mariborčan Saša Vujačić odigral devet minut, zgrešil dva meta za dve točki in met za tri točke ter izgubil eno žogo, moštvu pa pomagal z dvema skokoma in tremi podajami.

Moštvo Charlotte Hornets je s 87:77 premagalo Detroit Pistons. Slovenec Beno Udrih znova ni dobil priložnost, da bi zaigral za Bate iz Detroita.

Clippers ne najdejo recepta

Odlične predstave kažejo košarkarji Golden State Warriors. Bojevniki so prepričljivo dobili kalifornijski derbi v Los Angelesu s Clippers s 115:98. Moštvo iz Golden Stata ostaja nerešljiva uganka za Clippers in se spreminja v že pravo nočno moro, kajti Bojevniki so v zadnjih medsebojnih obračunih s Clippers prišli še do sedme zaporedne zmage.

Golden State ima najboljšo statistiko v ligi NBA, vsega skupaj so košarkarji ekipe zbrali 19 zmag in le tri poraze.

Za najuspešnejšo ekipo v ligi NBA je Klay Thompson zadel 24 točk, Draymond Green se je ustavil pri 22 točkah, Stephen Curry je dodal 19 točk.

Liga NBA:

Charlotte Hornets - Detroit Pistons 87:77
Beno Udrih ni zaigral za Detroit.

Atlanta Hawks - Miami Heat 103:95
Goran Dragić 21 točk, 2 skoka, 4 podaje v 35 minutah za Miami.

New York Knicks - Cleveland Cavaliers 94:126
Saša Vujačić 2 skoka, 3 podaje v 9 minutah za Knicks.

Orlando Magic - Boston Celtics 87:117
Brooklyn Nets - Denver Nuggets 116:111
Milwaukee Bucks - Portland Trail Blazers 115:107
Houston Rockets - Los Angeles Lakers 134:95
Dallas Mavericks - Sacramento Kings 89:120
Phoenix Suns - Indiana Pacers 94:109
Los Angeles Clippers - Golden State Warriors 98:115

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.