Šport > Košarka
16 ogledov

Vujačić letos prva violina Efesa

saša vujačić Nik Rovan
Ta konec tedna so sezono odprli tudi v turškem košarkarskem prvenstvu. Trojica evroligašev Anadolu Efes, Fenerbahce Ülker in Galatasaray so vknjižili zmage za najmanj 25 točk. Zasluge za uspeh imajo v velik meri slovenski košarkarji.

Anadlou Efes je v gosteh premagal Erdemir z 89:53. Prvi strelec srečanja je bil Saša Vujačić, ki se po prihodu iz lige NBA v Turčiji počuti odlično.

Mariborčan je v 31 minutah ob 50-odstotnem metu iz igre domačim košarkarjem nasul 18 točk, točko več od Estebana Batiste. Nekdanji član Los Angeles Lakers in New Jersey Nets je ob dveh izgubljenih žogah vknjižil še pet skokov in štiri podaje. Efes je drugo četrtino dobil s 25:10, na polčas pa odšel s prednostjo 18 točk, ki jo je v drugem polčasu le še povečal. Pri zmagovalcih je dobrih 19 minut igral nekdanji član Uniona Olimpije Vlado Ilievski, ki je vknjižil dve točki, en skok in šest podaj, imel pa je tudi dve izgubljeni žogi.

Lakovič že blesti
Fenerbache Ülker Gašperja Vidmarja je pred domačimi navijači s 88:63 ugnal Trabzonspor. Pri Fenerbacheju je kar pet košarkarjev doseglo vsaj 10 točk, odločilna pa je bila tretja četrtina, ki so jo domači dobili s 24:5. Hrvaški reprezentant Bojan Bogdanovic je dosegel 13 točk, točko več od Emirja Preldzića, Omerja Onana in Roka Ukića. Slovenski center Vidmar je osmim točkam dodal tri skoke in tri podaje.

Odlično je svojo prvo sezono v Turčiji odprl tudi Jaka Laković, ki je z Galatasarayem gostoval pri moštvu Olin Edirne in slavil zmago z 98:71. Prvi strelec pri zmagovalcih je bil Darius Songaila z 19 točkami, ob 75 odstotnem metu iz igre mu je s 13 točkami sledil Lakovič. Nekdanji član Barcelone je v 21 minutah vknjižil še po dve podaji, dva skoka in dve izgubljeni žogi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.