Šport > Košarka
66 ogledov

Z Dragićem boljše možnosti za osvojitev Vzhoda

Rajon Rondo (Sacramento Kings) in Goran Dragić Profimedias
Pri slovitem ameriškem Sports Illustrated so pod drobnogled vzeli slovenskega košarkarskega asa Gorana Dragića.

“Vedno je težko, ko zamenjaš ekipo. Veliko se je spremenilo že od minule sezone. Imamo veliko koščkov. Trajalo bo nekaj časa, da jih sestavimo in delujemo kot ekipa. Tudi sam sem se nekoliko lovil ,a gre na bolje. Smo profesionalci, zavedamo se, da je za vse potreben čas. Ta izziv mi je sicer všeč," je za SI.com dejal eden izmed dveh Slovencev v dresu Miamija.

V decembru je Goran Dragić povečal število doseženih točk na tekmo, odstotek podaj in razmerje med asistencami in napakami. "Njegov pristop je najpomembnejša reč. Še naprej bo postajal boljši in boljši. Upam, da naša ekipa spomladi ne bo na istem nivoju kot zdaj," je dejal glavni trener Vročice Erik Spoelstra.

Dragić pravi, da mu njegov napredek v igri prinaša večjo samozavest, vse bolj pa se znajde v Miamijevem načinu igre. Pri Vročici sicer igrajo precej počasneje kot je igral njegov nekdanji klub Pxoenix, Dragić pa se zdaj vse bolj navaja kdaj in kam mora podati do Chrisa Bosha in Dwyana Wada. "Če želijo pri Vročici v končnici zaustaviti LeBrona Jamesa in ekipo Cleveland Cavaliers, potem ekipa potrebuje dobro uigranost Dragića, Wada in Bosha," so recept za Miami izpostavili pri Sports Illustratedu.

Dragić in Wade potrebujeta žogo v rokah, da sta uspešna, njuno partnerstvo na in izven terena pa je po besedah Slovenca odlično: "D-Wade je glavna oseba v klubu, nekoč bo član Hiše slavnih. Niti sanja se mi ne na koliko All-Star tekmah je že bil. Veliko se lahko naučiš od njega. Še nikoli nisem igral s takšnim branilcem-strelcem. Moram poiskati svoje mesto. Zaenkrat dobro komunicirava in igrava skupaj."

Tudi Wade je zadovoljen s partnerstvom: "Ne morete ga ocenjevati samo po številkah. Še vedno se trudimo razvozlati, kaj vse prinaša v našo igro."

Na papirju bi moralo biti sodelovanje med Dragićem in Boshem še uspešnejše. Po zamislih naj bi tvorila podobno kombinacijo kot Dragić in Channing Frye pri Phoenixu, ko je dvojec s svojo pick and pop igro razbijal obrambe tekmeca. "Še mesece sva oddaljena od vrhunca, še vedno lahko zelo napredujeva," razmišlja Bosh in dodaja: "Na trenutke v igri dveh že zablestiva. Vsi si želijo videti takojšen učinek, tudi jaz. A potreben je čas."

Dragić priznava, da najlažje igra, ko je Bosh na centru, Luol Deng na položaju krilnega centra, v igri pa so še Wade, Gerald Green ali Justise Winslow. Sicer odlični Hassan Whiteside ima namreč še nekaj težav ob hitrem kroženju žoge. Ko Miami igra le z enim pravim centrom, se Dragiću odpira več možnosti za prodore pod koš, tudi tranzicijska igra je hitrejša. Po mnenju strokovnjakov je sicer Vročica boljša v obrambi, ko igra Whiteside.

Kar nekaj igralcev Miamija, tudi Wade in Bosh, so prepričani, da je Dragić najboljši, ko je agresiven z žogo. Tudi na račun tega, da bi manj žog dobival Wade, bi lahko Spoelstrova ekipa marsikaj pokazala v napadu. Pri Vročici imajo zdaj sicer le malo časa, da uredijo napadalno igro. V januarju in februarju bo Miami skupno odigral le 10 domačih tekem in si ne sme privoščiti, da bi na izenačenem Vzhodu zaostal za tekmeci.

"Upanje Miamija na to, da s prestola na Vzhodu sklatijo Lebrona Jamesa so majhne, a vseeno boljše kot pred prihodom Gorana Dragića," so za konec ocenili na SI.com.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.