Šport > Košarka
37 ogledov

"Z žrebom smo lahko zadovoljni"

union olipija Saša Despot
Žreb EuroCupa je Union Olimpiji namenil skupino A. Tekmeci Ljubljančanov bodo Nymburk, Bilbao Basket, JSF Nanterre, Telekom Baskets Bonn in Dolomiti Energia Trento.

EuroCup se bo predvidoma začel v sredini oktobra, razpored tekem bo znan v naslednjih dneh. V drugi del EuroCupa se bodo prebile prve štiri ekipe iz vsake skupine rednega dela, kjer se jim pridružijo tudi izpadle ekipe iz rednega dela Evrolige.

"Žreb nam je namenil kar nekaj klubov, ki že dalj časa uspešno nastopajo na mednarodni sceni. O španskem Bilbau ni potrebno izgubljati besed, saj gre za prvoligaša, ki je že vrsto let v vrhu evropske košarke. V preteklih letih so uspešno nastopali tudi v Evroligi. Mogoče bi si želel še kakšno atraktivno ime, predvsem zaradi publike, a moram poudariti, da gre vsekakor za izjemno kvalitetne nasprotnike, ki jih spoštujemo. O ciljih težko govorim, saj ekipo še sestavljamo. Nekoliko moramo še počakati glede postavitve ciljev in napovedi. Verjamem, da bomo sestavili ekipo, ki bo v vsako tekmo šla motivirana in željna dokazovanja," je po žrebu dejal trener zmahev Gašper Potočnik.

"Ker so še vse ekipe v fazi sestavljanja moštev, je težko določiti favorite. V vsakem primeru za Union Olimpijo mednarodno tekmovanje EuroCup predstavlja velik izziv in priložnost za dokazovanje. Dve leti zapored smo se uvrstili v drugi del tekmovanja, ko se v pridružijo tudi evroligaške ekipe. Če bi nam to uspelo ponoviti z mlado domačo ekipo, bi bili več kot zadovoljni. Z žrebom smo lahko zadovoljni tudi zaradi dejstva, da so nas organizatorji uvrstili v zahodno konferenco, ki je precej lažja od vzhodne, kjer kar mrgoli bogatih, oddaljenih ruskih in turških ekip," pa je menil Matevž Zupančič, direktor Uniona Olimpije.

Skupine EuroCupa 2015/2016: 

Konferenca 1:
Skupina A: CEZ Nymburk, Bilbao Basket, Union Olimpija Ljubljana, JSF Nanterre, Telekom Baskets Bonn, Dolomiti Energia Trento

Skupina B: Alba Berlin, Gran Canaria, Telenet Ostend, Le Mans, Reggio Emilia, Brindisi

Skupina C: Valencia, CAI Zaragoza, ratiopharm Ulm, Sluc Nancy, Charleroi, Reyer Venezia
 
Konferenca 2:
Skupina D: Unics Kazan, Banvit Bandirma, Trabzonspor, Budućnost VOLI Podgorica, Aris Thessaloniki, Steaua Bukarešta

Skupina E: Bešiktaš, Lietuvos Rytas, Zenit St. Petersburg, Avtodor Saratov, PAOK Thessaloniki, Szolnoki Olaj

Skupina F: Galatasaray, Nizhny Novgorod, Krasny Oktyabr Volgograd, Hapoel Jeruzalem, AEK Atene, Neptunas Klaipeda 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.