Šport > Košarka
13 ogledov

Za Adecco pokal EX-YU tudi po 18 ur na dan

Aleš Križnar je deloval tudi v Washingtonu. (Foto: KZS) Žurnal24 main
Ljubljana bo od 6. do 9. avgusta gostila prestižni košarkarski turnir, na katerem se bodo pomerile vse republike nekdanje Jugoslavije, torej Bosna in Hercegovina, Črna gora, Hrvaška, Makedonija in Slovenija. Podrobneje je turnir za zurnal24.si predstavil Aleš Križnar, eden glavnih organizatorjev in direktor evropskega prvenstva 2013.

Na turnirju Adecco pokal EX-YU se bo na košarkarski način združila nekdanja Jugoslavija.
Kar nekaj časa se je Košarkarska zveza Slovenije trudila, da bi pripravila turnir z vsemi šestimi reprezentancami. Še posebej nas veseli, da smo ga lahko pripravili ob obletnici osamosvojitve. Turnir je močan, saj bo vseh šest reprezentanc sodelovalo na EP v Litvi. Veliko nam pomeni, da smo jih uspeli prepričati, da pridejo na turnir manj kot mesec dni pred prvenstvom.

Česa bodo deležni navijači?
Dodelujemo zadnje stvari glede spremljevalnega programa. Bo nekaj klasičnih točk kot denimo plesne skupine, nekaj presenečenj. Skušali bomo čim bolj izrabiti LED-kocko (štiristranski zaslon, op. a.), tako da bo večina stvari vidna na njej. Problem je vedno denar, idej pa imamo ogromno. V naslednjih letih bomo preizkušali novosti, da bomo dobro pripravljeni na evropsko prvenstvo 2013.

slovenija španija prva tekma Stožice  dvorana navijači | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Koliko ur dela ste vložili v pripravo?
Dela je ogromno. To je za nas test, saj je turnir kot neka predskupina na evropskem prvenstvu. Zadnje tri mesece delamo na tem projektu, začela sva dva, zadnji mesec na tem dela 11, 12 ljudi. Dnevno delamo tudi do 15, 18 ur na dan, realno gledano. Še posebej v zadnjih tednih.

Lahko izdate, koliko bo stala organizacija?
Ne, za zdaj bi zadržal zase. Realnih številk še ni, seveda pa so narejeni načrti. Na koncu turnirja bomo sešteli vse skupaj.

Koliko ljudi bo v okviru vseh reprezentanc podaljšani konec tedna preživelo v Ljubljani?
Če govorimo o povprečju, je oseb, ki potujejo z reprezentancami, okrog 20 ali 25. Povabljeni so tudi vsi generalni sekretarji in predsedniki zvez. Imamo tudi goste iz Fibe Europe. Novost je, da bomo tako kot na pokalu Primus pred nekaj tedni uporabili ogromno število prostovoljcev, ki katerih je bil odziv fenomenalen. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.