Šport > Košarka
48 ogledov

Zagorac tudi uradno pri zmajih

Chris Booker, Saša Zagorac Gregor Katič
Union Olimpija je po Nikoliću in Laporniku močnejša še za enega slovenskega reprezentanta, ki je na širšem spisku selektorja Zdovca za Eurobasket 2015.

Dvoletno pogodbo je danes z zmaji podpisal 31-letni in 206 centimetrov visoki krilni center Saša Zagorac, ki se vrača v Ljubljano iz Zlatoroga. Svojo košarkarsko kariero je namreč začel prav v Unionu Olimpiji, v sezoni 2014/2015 pa je bil med najboljšimi posamezniki Lige Telemach in najboljši strelec s povprečjem 18,9 točke in 7,7 skoka na tekmo.

 

Ljubljančan je bil v preteklosti član zlate generacije košarkarjev, ki je leta 2002 osvojila 2. mesto na EP do 18 let in 1. mesto leta 2004 na EP do 20 let. Letos je bil kapetan članske B reprezentance in si je z dobrimi igrami priigral tudi vpoklic na priprave članske A reprezentance za letošnji Eurobasket 2015.

"Občutki po vrnitvi med zmaje po desetih letih so izjemno pozitivni. Zelo sem vesel, da se vračam v Ljubljano in v matični klub. Imam veliko željo, da izkoristim priložnost in se dokažem v dresu Uniona Olimpije, kar mi pred leti ni uspelo. Ekipa bo mlada, zraven pa bo tudi nekaj bolj izkušenih igralcev, zato si predvsem želim, da bomo homogeni. Želim si, da kot ekipa pridemo do dobrega rezultata, ki si ga klub kot je Union Olimpija tudi zasluži," je dejal Zagorac.

Pomembne okrepitve se je razveselil tudi novi trener Uniona Olimpije Gašper Potočnik"Zelo me veseli, da se naši ekipi priključuje tudi Saša Zagorac. Gre za igralca na položaju krilnega centra, ki poleg dobrega meta z razdalje, izjemno dobro razume košarko in bo tako lahko v veliko pomoč večjemu delu mlade ekipe na področju razumevanja taktike. Gre za zelo pozitivno osebnost z veliko izkušnjami in pričakujem, da bo pomemben del naše ekipe, ki jo sicer še sestavljamo."

Mahkovic ostaja

Član Olimpije bo tudi v prihodnji sezoni slovenski reprezentant Blaž Mahkovic. Krilni igralec je pred minulo sezono s klubom sklenil pogodbo z možnostjo podaljšanja (1+1), igralca pa si je v ekipi želel zadržati tudi Potočnik. Mahkovic je v pretekli sezoni v EuroCupu dosegal v povprečju 7,6 točke, 2,6 skoka in 1 podajo na tekmo. V Ligi ABA je v povprečju beležil 7,9 točke in 1,9 skoka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.