Šport
102 ogledov

Nov poraz Olimpije v Laškem

Alen Omić, Miha Vašl KZS/www.alesfevzer.com
Ljubljanski košarkarji so še drugič v sezoni morali priznati premoč Zlatorogu. Ta jih je premagal že v polfinalu pokala, tokrat pa je bil boljši s 87:79.

Ko sta se ta tekmeca nazadnje pomerila, je poraz ljubljanske ekipe v zaključenem turnirju pokalnega tekmovanja z izgubo službe plačal trener Aleš Pipan. Nasledil ga je Memi Bečirović, ki se je z zmaji po petih tednih vrnil v dvorano Tri lilije, in tudi on je opozoril na neugodnega nasprotnika, sposobnega presenečenj. Laščani pa so vlogo favoritov prepustili Ljubljančanom, a hkrati najavili boj do zadnjih moči. Na koncu se je razpletlo po željah Laščanov, ki so še drugič premagali Ljubljančane in tako poskrbeli tudi, da ni več neporaženih v ligi Telemach za prvaka.

Če so gostje menili, da bo majhna prednost, ki so si jo priborili po prvem polčasu, zadostovala in da se bodo izognili razburljivi končnici, so se motili. Vztrajni domači igralci so se v tretji četrtini, ki so jo dobili za tri točke, povsem približali in nakazali, da bo zadnjih deset minut še kako zanimivih.

Do 70:70 je bilo izenačeno, potem pa je stvari v svoje roke vzel Bojan Jovanović. Njegova trojka je dala krila domačim, ki so prednost v predzadnji minuti povišali na pet (81:76). Gostje so skušali na silo priti bo preobrata, a ni šlo, Zlatorog pa je mirno vodil igro in zadeval, ko je bilo potrebno. Še ena trojka Jovanovića pa je goste, ki so svoj poskus izza črte zgrešili, potem pa še izgubili žogo, dokončno potopila. Pri domačih je sicer blestel Sašo Zagorac s 24 točkami, 17 jih je dodal Miha Lapornik. Gostje so imeli najbolj razpoloženega v Klemnu Prepeliču z 19 točkami.

Tudi Rogaška prvič poražena

V Novem mestu sta se pomerili ekipi Krke, ki je na prejšnji tekmi v zadnjih sekundah klonila na derbiju z Unionom Olimpijo, in Rogaške, ki je nanizala dve zmagi. Tokrat pa so bili domači večji del tekme boljši in so zasluženo prišli do druge zmage v tem delu prvenstva.

Prvi del so gostitelji dobili za šest točk. A Rogaška se ni predala, drugo četrtino dobila za točko in tako je bilo ob polčasu še vse odprto. Že takoj na začetku drugega polčasa je Krka pospešila in na semaforju je bilo +11, prav tretja četrtina pa je bila na koncu odločilna. Novomeščani so namreč hitro povečali prednost, ki ni več padla pod dvoštevilčno vrednost, gostom pa se ni več uspelo približati, po -18 je sicer za kanček upanja poskrbel Sandi Čebular s trojko v zadnji sekundi.

Rogaška je v zadnjem delu sicer še nekoliko zmanjšala zaostanek, najbolj se je približala pri 71:63 pet minut pred koncem, vseeno pa so krkaši dvoboj mirno pripeljali do konca. Po 18 točk sta pri domačih zbrala Matej Rojc in Mirko Mulalić, pri gostih pa sta po dve manj zbrala Žiga Dimec in Čebular.

Do dveh točk še Tajfun

Tajfun je na tekmi z Grosbasketom lovil prvo zmago v drugem delu tekmovanja. Domači so si ob koncu prve četrtine z delnim izidom 9:2 priigrali prvo občutnejšo prednost na tekmi, ki so jo sredi druge povišali že na 11 (30:19). Sledila je serija gostov, ki so bili naslednje štiri minute neustavljivi. Domače so pustili brez točke, sami so jih zbrali 15 in pri 30:34 je bilo spet vse odprto. Vseeno je ob polčasu Tajfun je vodil za točko.

Manj nihanj v igri je nato domačim prineslo majhno prednost po treh četrtinah, nazadnje pa sta bili ekipi skupaj pri izidu 44:44. Zadnjih deset minut je bilo povsem domačih; ta del igre je Tajfun dobil za 14 točk, gostje so le še enkrat prišli na manj kot deset točk zaostanka in nazadnje je Tajfun že precej pred koncem odločil dvoboj v svoj prid. Pri domačih je šest igralcev preseglo deset točk, najučinkovitejši je bil Ceola Clark s 15, pri Grosbasketu pa je Boban Tomić končal pri 19 točkah.

Liga za prvaka, 3. kolo:

Krka : Rogaška  78:68 (17:11, 39:34, 65:52)
Tajfun : Grosbasket  85:64 (19:12, 35:34, 56:49)
Zlatorog Laško : Union Olimpija  87:79 (19:25, 39:44, 59:61)

Lestvica:
1. Krka  5
2. Rogaška  5
3. Union Olimpija  5
4. Tajfun  4
5. Grosbasket  4
6. Zlatorog  4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.