Šport > Košarka
19 ogledov

"Zdaj bomo trenirali še bolje"

Klemen Prepelič Union Olimpija trening Saša Despot
Košarkarji Uniona Olimpije so poskrbeli za lepo presenečenje na gostovanju pri Cantuju. Z zmago s 84:71 so dosegli prvo gostujočo zmago v uvodnem dvoboju Evrolige po desetih letih.

"Storili smo vse, kar je v naših močeh, da smo dobili to tekmo. Imamo zelo mlado ekipo, ki je potrebovala to zmago, zdaj bomo trenirali še bolj trdo za naslednje tekme. Proti Cantuju se nam je ponudila priložnost za uspeh, saj je tekmec odlično odprl sezono in že dolgo ni izgubil dvoboja. V prvem polčasu nismo igrali dobro. Obramba je bila slaba, bnasprotnik pa je dosegel preveč košev. A nato smo se uspeli zoperstaviti njihovim napadom, na koncu pa nam je le uspelo zmagati," je bil po tekmi zadovoljen trener zmajev Sašo Filipovski.

Navdušen je bil tudi Klemen Prepelič, ki mu na tekmi dolgo ni šlo, nato pa je zadel ključno trojko iz velike oddaljenosti. "To je izjemna zmaga. Odigrali smo solidno obrambo, čeprav je bilo kar nekaj napak. Branilcem Cantuja smo onemogočili njihovo pravo igro in čeprav smo tudi zaradi tega nekoliko trpeli v skoku, smo igrali dobro. Še zlasti nam je šlo ob metih z razdalje."

Povsem drugačne volje je bil po zadnjem pisku sirene nekdanji zmaj Manuchar Markoishvili, ki je za Cantu dosegel 13 točk: "Sem zelo razočaran. Nismo pokazali svoje prave igre, še zlasti naša obramba ni bila dovolj trdna. To je prišlo do izraza ob metih za tri točke njihovih branilcev."

Zvesti navijači s svojo tribuno

Čez teden dni bo Union Olimpija gostila turški Fenerbahce, z zmago v Cantuju pa v taboru Olimpije pričakujejo, da se bo dvignilo tudi povpraševanje po vstopnicah za ta dvoboj. Zanimivo akcijo so že pripravili v sodelovanju z zvestimi privrženci košarke. "Gre za to, da bo letos tribuna B, ki je za košem, na voljo vsem tistim, ki so pripravljeni ne le gledati tekme, ampak za Olimpijo ob parketu pustiti tudi glas. Za te navijače je klub priskrbel vstopnice po osem evrov," je dejal zvesti navijač ljubljanske ekipe Žiga Oset, ki je med drugim kot prostovoljec delal tudi na lanskem evropskem prvenstvu v Litvi. "Jedro skupine so košarkarski navdušenci, ki so za Olimpijo navijali še v času Tivolija. Želimo prebuditi navijanje in vsi tisti, ki želijo pustiiti glas na tribuni se nam lahko pridružijo uro pred tekmo pred tribuno B," je še dodal Oset. Več informacij lahko zainteresirani dobite na zelenatribuna@gmail.com.

Medtem pa so se oglasili tudi Green Dragons in pojasnili svoje stališče glede vstopnic za Evroligo. Zaenkrat dogovor s klubom, vsaj kar se tiče 'zelene tribune' še ne obstaja, vse podrobnosti glede ogleda evroligaških obračunov in cen vstopnic si lahko preberete na njihovi spletni strani. Sicer pa najglasnejši privrženci Olimpije pozdravljajo vsakršno sodelovanje kluba z navijači in tudi dostopnejše cene vstopnic.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.