Šport > Košarka
18 ogledov

Zmaga vzhoda in rekordnih 318 točk

NBA All Star 2014 Reuters
Košarkarji vzhodne konference so prekinili serijo porazov proti kolegom z vzhoda. MVP je postal član Cavaliersov Kyrie Irving.


Po treh zaporednih porazih je vzhod premagal zahod na tekmi najboljših košarkarjev Lige NBA, tradicionalnem All Starju, ki je potekal v New Orleansu. Rezultat je bil 163:155, za najkoristnejšega igralca (MVP) pa je bil izbran član Clevelanda Kyrie Irving, ki je 24 od svojih 31 točk dosegel v drugem polčasu.

Vzhod, ki zgodovinsko gledano vodi na tekmah All Star s 37:26, je imel še nekaj razpoloženih košarkarjev: Carmelo Anthony iz New Yorka je zadel osem trojk in dosegel 30 točk, najboljši igralec lige LeBron James je zbral 22 točk, Paul George pa 18. Na drugi strani sta izstopala Kevin Durant iz Oklahoma Cityja in Blake Griffin, član LA Clippers, ki sta dosegla po 38 točk.

James: Porazov imam že dovolj

Vzhod je v tretji četrtini zaostajal že za 18 točk, vendar se je dve minuti pred koncem tekme približal na dve točki zaostanka, srečanje pa nato zaključil z delnim izidom 10:0. S skupno 318 doseženimi točkami sta ekipi izboljšali dosedanji rekord iz leta 1987, ki je bil 303 točke.

Irving je imel ob 31 točkah še 14 podaj, samo v zadnji četrtini pa je dosegel 15 točk. "Postati MVP med takimi zvezdniki je velika čast. Danes smo imeli v ekipi kar nekaj MVP," je dejal Irving, LeBron James pa je dodal: "Želeli smo zmagati, porazov na teh tekmah imam že dovolj."

"Vse najboljše" za Billa

Zabavna prireditev je vrhunec doživela med odmorom, ko je na prizorišče prišel glasbeni zvezdnik Pharrell Williams. Skupaj s še nekaterimi glasbeniki je košarkarje spodbudil, da so skupaj zapeli "vse najboljše" legendarnemu košarkarju Billu Russellu, ki je praznoval 80. rojstni dan. Po poročanju ameriških medijev so se igralci bolje odrezali v košarki kot petju.

Na parketu je bil najspektakularnejši Griffin, ki je znan po močnih zabijanjih. V prvih 11 minutah je žogo osemkrat zabil skozi obroč in tako gledalcem vsaj malo izboljšal slab priokus, ki jim je ostal po neatraktivnem tekmovanju v zabijanju en večer prej. Spremenjen format tega tekmovanja – merili so se po trije igralci na vsaki strani – ni navdušil.

Dragić: Nepozabna izkušnja

Kyrie Irving MVP NBA All Star 2014  | Avtor: Reuters Reuters
Del vikenda All Star je bil tudi najboljši slovenski košarkar Goran Dragić. V soboto je nastopil v tekmovanju košarkarskih spretnostih in skupaj z Reggiejem Jacksonom izpadel po predtekmovanju. Ljubljančan je povedal, da se je v New Orleansu zelo zabaval. "Prvič v karieri sem bil na vikendu All Star in te tri dni si bom za vedno zapomnil. Bilo je zabavno, spoznal sem veliko novih ljudi, skratka nepozabna izkušnja," je dejal Dragić.

S spretnostnim poligonom sta najhitreje opravila Damian Lillard in Trey Burke, v metanju trojk je slavil Italijan v dresu San Antonia Marco Bellineli, v zabijanju pa John Wall (Washington).

NBA All Star 2014:

Vzhod : zahod 163:155
Irving 31, Anthony 30, James 22, George 18; Durant in Griffin po 38.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.