Šport > Košarka
79 ogledov

Zmaji do druge zmage

Liga prvakov Anže Petkovšek
Košarkarji Petrola Olimpije so v 7. krogu evropske lige prvakov premagali poljsko Roso Radom z 80:72 (10:10, 34:25, 61:53).

Obračun zasedb iz spodnjega dela lestvice v skupini C - slovenska in poljska ekipa sta v uvodnih šestih tekmah po enkrat zmagali in po petkrat izgubili - se je končal z zmagoslavjem Petrola Olimpije. Ljubljanska ekipa bo v prihodnjem krogu v torek, 12. decembra, gostila francoski Strasbourg, pred tem bo igrala še dve tekmi: v petek, 8. decembra, jo čaka gostovanje v Zadru, v nedeljo, 10. decembra, pa bo v okviru lige Nova KBM igrala v Domžalah.

Ljubljanska zasedba je v uvodni četrtini prikazala zelo slabo predstavo, v njenih vrstah je bila edina svetla točka ameriški center Jordan Morgan, ki je dosegel osem od skupno desetih točk, ob tem pa je pobral še pet žog pod obema obročema. Na srečo domače zasedbe tudi Rosa Radom ni blestela, v njeni igri je bilo vse preveč napak v vseh segmentih igre.

Izbranci domačega trenerja Gašperja Okorna so v nadaljevanju vendarle pokazali veliko lepši obraz in povsem zasenčili goste. V začetku 16. minute so po trojki Devina Oliverja povedli z 29:18, kar je bilo tudi najvišje ljubljansko vodstvo v prvi polovici tekme.

Slovenski prvak v drugem polčasu ni popustil, že v 22. minuti si je priigral 15 točk naskoka (42:27), v nadaljevanju pa je poljsko ekipo bolj ali manj vselej držal na dokaj varni razdalji za drugo zmago v tem mednarodnem tekmovanju. Najvišjo prednost na tekmi si je priigral v 34. minuti (73:55).

V ljubljanski ekipi je bil najbolj učinkovit Morgan, ki je 21 točkam dodal še 14 skokov, po 12 točk sta prispevala Oliver in Domen Lorbek, 11 pa Gregor Hrovat.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice