Šport > Košarka
24 ogledov

Zmaji obžalujejo, da je Sato moral v zapor

Romain Sato EPA
Košarkarski klub Union Olimpija je na svoji uradni spletni strani zapisal obžalovanje za nastali položaj okoli igralca Fenerbahčeja Romaina Sata, ki je moral zaradi težav s potnim listom prespati celo v zaporu.

"Zadeva nima nikakršne veze s športom ali našim klubom, pač pa je pravne narave, v katero se kot klub ne smemo vmešavati in zato tudi ne komentirati. Bili smo v stiku tako s Fenerbahčejem, kot tudi z vodstvom Evrolige. Oboji so popolnoma razumeli, da gre za primer, ki ga morajo reševati drugi za to pristojni organi. Želimo si, da se zagata, kakršna koli že je, čim prej razplete in da bo igralec danes nastopil na tekmi," je uradno pojasnilo kluba iz Ljubljane, ki bo danes zvečer v drugem kolu Evrolige gostil turški Fenerbache.

Turki so ogorčeni, ker Romain Sato, sicer državljan Centralnoafriške republike težave z domnevno ponarejenim potnim listom, zato je moral zaradi policijske preiskave namesto na letalo čez noč kar v zapor.

Turki so se odzvali z ogorčenjem, potezo slovenskih oblasti pa označili za škandal, saj ne razumejo, kako njihov košarkar, čeprav ima schengenski vizum in ki je obiskal številne evropske države ter ZDA, ne more vstopiti v Slovenijo. Po njihovem mnenju naj bi bil cilj zgolj ta, da bo Fenerbache proti Union Olimpiji v dvorani Stožice oslabljen.

Komentarjev 2
  • Presvetli 11:33 19.oktober 2012.

    Malo si se zmotil?3x hura je za Jankoviča saj je on glavni v MOL-u in oni so zagotovili denar za Olimpijino možnost sploh igranja v evropi.

  • Jaoming 10:10 19.oktober 2012.

    Ne morem verjet da bom to napisal, ampak res ne morem verjet da bom to napisal, noro ampak res kaj bom zdaj napisal, je kap, Trikrat hura za janšata