Šport > Košarka
88 ogledov

Zmaji so se upirali favoriziranim Italijanom

jaka blažič Cedevita Olimpija/Twitter
Košarkarji Cedevite Olimpije so v 1. krogu 2. dela evropskega pokala (skupina G) izgubili na gostovanju pri Virtusu Segafredu iz Bologne s 76:90 (18:11, 34:46, 49:60).

Košarkarji Cedevite Olimpije so drugi del evropskega pokala začeli s pričakovanim porazom proti prvemu favoritu tega tekmovanja. Virtus Segafredo je v Bologni pokazal svojo moč in v drugi četrtini postavil temelje za zmago z 90:76.

Italijani, ki imajo v svojih vrstah med drugimi izkušenega srbskega organizatorja igre Miloša Teodosića in dolgoletnega igralca iz lige NBA Marca Belinellija, na klopi pa bivšega selektorja Srbije Aleksandra Đorđevića, ostajajo neporaženi v evropskem pokalu, Ljubljančani pa so doživeli drugi poraz na zadnjih osmih tekmah v tem tekmovanju.

V drugem delu oziroma Top 16 Cedevita Olimpija nastopa v skupini G, v kateri sta še Budućnost in francoski Bourg en Bresse. V četrtfinale na dve zmagi se bosta uvrstili prvi dve ekipi.

Cedevita Olimpija bo prihodnji teden dvakrat igrala z Budućnostjo v Stožicah. V torek najprej v evropskem pokalu, v četrtek pa zaostalo tekmo lige Aba.

Izbranci Jurice Golemca so v Bologni prikazali solidno predstavo. Dobili so dve četrtini, v zadnji so bili povsem blizu, odpovedali pa so v drugih desetih minutah, ko jim je Belinelli natresel kar štirinajst točk. Virtus je drugo četrtino, potem ko je v uvodni dosegel le enajst točk, dobil s 35:16. Bellineli je tekmo končal pri 25 točkah in indeksu 29.

V vrstah Cedevite Olimpije je bil znova najbolj učinkovit Jaka Blažič s 25 točkami (trojke 4:4), tri manj pa je dosegel Kendrick Perry (indeks 28).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.