Šport > Košarka
52 ogledov

Zoran Dragić pri Olimpii

zoran dragić evroliga himki Profimedias
Zoran Dragić bo kariero nadaljeval pri italijanskem velikanu iz Milana.

Po dveh sezonah Zoran Dragić zapušča ruski Himki, svojo kariero bo nadaljeval precej bližje domu, naslednji dve sezoni bo namreč nosil dres trikratnega evropskega prvaka Olimpie iz Milana. Pri Emporio Armaniju bo njegov trener tako kot v sezoni 2012/13 pri španski Unicaji Malaga hrvaški strokovnjak Jasmin Repeša.

Unicaja je bil sicer prvi tuji klub za Dragića, pred tem je v Sloveniji branil barve Geoplina Slovana in Krke, nato pa je Zoran eno sezono prebil v ligi NBA, kjer sta bila njegova kluba Phoenix Suns in Miami Heat, slednji ga je napotil tudi v razvojno ligo, kjer je bil nekaj časa član ekipe Sioux Falls Skyforce. Po vrnitvi v Evropo je zaigral v Moskvi. Dragić je v prejšnji sezoni v evroligi igral povprečno po 16 minut na tekmo, v katerih je dosegal osem točk.

Dragićevo selitev iz Rusije na Apeninski polotok je posredno potrdil tudi Himki v uradnem sporočilu, da so se z Dragićem dogovorili za odhod na podlagi obojestranskega soglasja. Himki sicer v novi sezoni ne bo igral v evroligi, Milančani bodo, ob tem pa so Dragiću obljubili, da bo imel ključno vlogo v moštvu.

 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.