Šport > Košarka
22 ogledov

Zoran: "Z Goranom čim boljši tandem"

slovenija zbor 2010 ep litva zoran dragić Anže Petkovšek
Pred odhodom slovenskih košarkarjev na naslednji sklop priprav v Rogaško Slatino se je Žurnal24 pogovarjal še z Zoranom Dragićem, ki je na uvodni tekmi priprav za Litvo dokazal, da sta z bratom Goranom Dragićem odličen tandem.

Z bratom Goranom po dolgem času igrata skupaj. Kako je? Se dobro ujameta na igrišču?
Dobro sva se ujela, glede na to, da prvič več igrava skupaj. Že lani sva nekaj, a ne toliko. V soboto sva dobila res veliko minutažo. Zelo sem vesel, da igram z njim. Upam, da bom tako nadaljeval in da bova čim boljši tandem.


Vam da Goran kak nasvet?

Ja, vsekakor. Daje jih vsak dan, po vsaki tekmi. Jaz jih z odprtimi rokami sprejmem in poskušam delati po najboljših močeh.

Kaj pa obratno? Si mu upate tudi vi kaj svetovati ali je kaj spoštovanja, glede na to, da igra v NBA?
(Smeh). Ja, vsekakor je nekaj "rešpekta", ker je starejši, pravzaprav ga imam do vseh v reprezentanci. Tudi on prisluhne meni, če mu kaj rečem, a to je bolj redko.


Kako se ujamete z ostalimi v reprezentanci, vendarle ste med mlajšimi?
V reprezentanci sem drugo leto in sem že zelo sproščen. Prvo leto, ko nisem še nikogar poznal, je bilo več napetosti. Letos pa smo že prijatelji.

Kakšne se vam zdijo priprave pod selektorjem Božidarjem Maljkovićem?
Zelo sem navdušen nad delom Božidarja Maljkovića. Vidi se, da je res vrhunski trener. Ima avtoriteto, ki je večina trenerjev nima. Kljub vsem odpovedim upam, da bo sestavil koncept, s katerim bomo lahko prišli do medalje.

Čemu se boste v Rogaški Slatini posvečali najintenzivneje?
Zdaj bo treba piliti predvsem taktiko. Do evropskega prvenstva ni več veliko treningov in zato bo treba vsakega izkoristiti za uigravanje. Moramo biti kot prava ekipe, kot družina.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.